Väder Lidingö

Lidingö lördag 26 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Cembalospel på högsta nivå i Lidingö kyrka

måndag 5 september 2016 22:19

HÖGSTA KLASS. Lördagskvällens cembalokonsert i Lidingö kyrka, då Lidingö församlings organist Benjamin Åberg under en dryg timme spelade Goldbergvariationerna av Johann Sebastian Bach, var en fenomenal musikalisk uppvisning av högsta klass.

Benjamin Åberg spelade på en cembalo som är en direkt kopia av det instrument som Johann Sebastian Bach själv beställde.Benjamin Åberg spelade på en cembalo som är en direkt kopia av det instrument som Johann Sebastian Bach själv beställde.
Goldbergvariationer skrevs, se Lidingösidan 2 september, för att muntra upp baronen Herman Karl von Keyserling, som inte kunde somna, men som ville bli uppiggad för att kunna somna!

Benjamin Åbergs säkra och tekniskt skickliga tolkning av verkets inledande aria och följande 30 variationer fick säkert alla de 60-tal åhörarna att känna sig precis så upplyfta som baronen, när Åberg lät instrumentets härliga distinkta klang komma fram i kyrkorummet.

En minnesvärd kväll för dem som hade möjlighet att komma.

Konserten började klockan 21 och slutade efter en dryg timme.Konserten började klockan 21 och slutade efter en dryg timme.

Dela Cembalospel på högsta nivå i Lidingö kyrka

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google