Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Dags för Lidingös välfyllda kulturvecka

fredag 11 november 2016 00:01

150 ARRANGEMANG. På måndag startar Lidingös kulturvecka, men redan i morgon lördag tjuvstartar några av arrangörerna. Över 150 olika evenemang av alla de slag kommer att äga rum mellan 12 och 20 november. Det blir kultur för både barn och vuxna med båda okända och kända utövare. Hela programmet finns samlat i ett programhäfte, som finns att hämta i stadshuset och på biblioteket och hos en del av arrangörerna. Men programmet finns också på nätet, förstås. Och nästan alla arrangemang är gratis.

Helt nytt för i år är insamlingen av pengar till barnkulturen. För 50 kronor kan man köpa en knapp att bära på rock- och kappslag under veckan, en knapp med texten "Leve Barnkulturen". En knapp motsvarar ungefär en teaterbiljett för ett barn.

Här är listan på kulturveckans mest kända namn: Görel Crona, Janne Schaffer, Gunilla Backman, Jan Guillou, Johan Boding, Christer Sturmark, Lennart Hagerfors, Teater Pero och Johannes Bah Kuhnke.

Här är listan på några av arrangörerna, förutom Lidingö stad: Lidingö Museum, Galleri Fallera, Malmstensskolan, Millesgården, Ansgarskyrkan, Stillerska filmgymnasiet, Lidingö vävstuga, Föreningen Lidingökonstnärer, Ocean Waves Square Dance Club, Föreningsgården, Högberga Galleri, Akademibokhandeln, Medborgarskolan, Ateljé P55, Seniorkören Gråtrutarne, Ann-Charlotts Design & Mode, Lidingö Jazzklubb, Brasserie Jernet, Lidingö danscenter.

I år är det lokala näringslivet med. Under fem dagar är en "popup"-restaurang öppen i Lidingö stadshus entréhall. Kanske en början på en gastrokulturell mötesplats.

Länk till hela programmet.

Dela Dags för Lidingös välfyllda kulturvecka

Kommentarer

Carl-Johan Schiller 2016-11-11 11:42

Vad härligt att det äntligen är dags för Lidingö Kulturvecka!

Vi från Kultur- och fritdsnämnden hoppas att alla ni Lidingöbor vill delta i veckan. Nytt för i år att vi har möjlighet att sponsra barnkulturen på ön. Genom att köpa "inträdesbiljetten" till kulturveckan öppnar vi tillsammans dörrarna för fler barn och unga in i kulturens värld. Det bidrar jag personligen gärna till. Därför ska jag nu gå ner till receptionen i stadshuset och köpa min biljett. Gör det du också!

Vi ses!

Carl-Johan Schiller (KD)
ordf. Kultur- och Fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google