Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Den typiske lidingöbon" kan bli staty

fredag 1 april 2016 10:05

MINNESMÄRKE. Att Torsviksdiket i en framtid byggs över är väl ingen kvalificerad gissning. Antingen lägger man där en park eller så byggs bostäder ovanpå genomfartsleden. Då kommer med all säkerhet det konstverk som kulturförvaltningen nu planerar, att pryda sin plats på överbyggnaden. Tanken är nämligen att konstnärligt visa hur den typiske lidingöbon uppfattas just nu, alltså år 2016. Antingen som ren avbildning av någon person, eller som en "lidingösymbol".

På den öppna platsen framför Lidingö Galleria kommer statyn får en tillfällig plats.På den öppna platsen framför Lidingö Galleria kommer statyn får en tillfällig plats.

Eftersom det kan ta 10-15 år innan diket försvunnit ur synfältet kommer man därför ha en tillfällig placering av konstverket utanför entrén till Lidingö Galleria vid Torsviks torg.

Innan förvaltningen lägger beställningen hos en konstnär vill man få förslag från lidingöborna om själva utformningen. Snart läggs därför ett frågeformulär ut på kulturförvaltningens hemsida, för synpunkter.

Kultur- och fritidsförvaltningen läggs troligen ned som följd av de effektiviseringar som förbereds, se Lidingösidan 10 mars. Istället sker en uppdelning på utbildningförvaltningen och fastighetskontoret. Den summa som fortfarande finns för offentlig utsmyckning är dock möjlig att använda till just detta projekt. Det kanske blir det sista beslut som kulturförvaltningen på Lidingö tar, och som då blir det sista synliga beviset på att det en gång fanns en egen kulturförvaltning på ön.

Dela "Den typiske lidingöbon" kan bli staty

Kommentarer

Karin Wallgren 2016-04-01 15:30

Nästan samtliga kommuninvånare skulle platsa in som staty, som levande frågetecken inför de förestående förändringarna i Torsvik Centrum. Önskar att alltihop var ett enda aprilskämt.

Carin Eliasson 2016-04-01 14:34

April,april!

Susann Thorngren 2016-04-01 11:59

Ha, ha, ha! Får man nominera?

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google