Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Det händer i badrummet

torsdag 30 mars 2017 00:01

LORD FEZ KOMMER TILLBAKA. På Lidingös egen teater, Sagateatern, visas under april månad en nyskriven pjäs om något som vi vill ska försvinna direkt med en snabb spolning, men som i denna föreställning dyker upp igen. Pjäsens titel är "Adjö, Lord Fez" och är skriven av Sagateaterns Lena Lagerkvist. Det är i första hand en pjäs för barn som går i åk 1 till 5, men även hela familjer kan se den cirka 57 minuter långa föreställningen. Under april spelas den för barn i öns skolor, men det blir även sex offentliga föreställningar för vuxna och familjer.

Lena Lagerkvist, Love Kahnlund och Sebastian Höglund samlade kring en central begivenhet.Lena Lagerkvist, Love Kahnlund och Sebastian Höglund samlade kring en central begivenhet. Regissör är Kalle Kahnlund.Regissör är Kalle Kahnlund. Den vita Madame Topz och den brune Lord Fez har en hel del att diskutera.Den vita Madame Topz och den brune Lord Fez har en hel del att diskutera. Familjens medlemmar finns hela tiden med.Familjens medlemmar finns hela tiden med.

Lördag den 1 april klockan 15.00 är det dags för Lord Fez, Madame Topz, rörmokare Rööf och Silverfisken att ta sig an det som händer bakom den stängda badrumsdörren. Lena Lagerkvist som skrivit spelar också Madame Topz, och alla som varit på Käppalaverkets visningar vet att vanliga tops slängda i toalettstolen är HELT FEL. Däremot är det HELT RÄTT att låta det som Love Kahnlund spelar, Lord Fez, försvinna direkt ner i toastolen. Men så kommer den där rörmokaren Rööf, spelad av Sebastian Höglund, och vänder på hela systemet. Rööf är "the bad guy" och Käppalaverket går miste om en leverans.

Kalle Kahnlund, som tillfälligt återvänt till Sagateatern från sin lugna pensionärstillvaro, säger att pjäsen handlar om något som både barn och en del vuxna är intresserade av, alltså kiss- och bajshumor. "Pjäsen bygger på vänskap, egentligen. Vi som deltar i den är alla intresserade, men inte så där direkt utan mer på ett sofistikerat sätt".

Repetitionerna pågår intensivt, en del har spolats, men kvar finns både lite familjescener i naturen, lite galna släktingar och en fotbollsmatch på TV, men, egentligen vill alla komma tillbaka till gemenskapen i badrummet. Och där finns Silverfisken, eller kanske är det Zilverfizken. Det blir en upplösning trots att den välformade Lord Fez kämpar emot...

Offentliga föreställningar:
Premiär 1 april kl 15.00 och 19.00
10 april kl.15.00 och 19.00
11 april kl 15.00 och 19.00


Skolföreställningar
Måndag 3 april kl. 9.30
Fredag 7 april kl. 9.30
Tisdag 18 april kl. 9.30
Onsdag 19 april kl. 9.30
Torsdag 20 april kl. 9.30
Onsdag 26 april kl. 9.30
Torsdag 27 april kl. 9.30


Biljettpriset för barn vid de offentliga föreställningarna är 40 kronor. För vuxna är det däremot "skitmycket" (vilket betyder 80 kronor). Sagateatern ligger på Sagavägen 6, nära Lidingö centrum. Telefon 08-731 46 46 och e-post: sagateatern@lidingo.se

På väg upp till teaterlokalen finns det fantasieggande "Sagafönstret". Här kan man låta tankarna fara och flaxa.På väg upp till teaterlokalen finns det fantasieggande "Sagafönstret". Här kan man låta tankarna fara och flaxa.

Dela Det händer i badrummet

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google