Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Dubbelt Lidingö i "Copper Skillet"

måndag 19 juni 2017 23:47

RESTAURANGÖN. Idag tog Lidingö hem dubbla vinsten i kocktävlingen "Copper Skillet". Claes Ljustander, souschef på Skogshem & Wijk Meetings, vann seniorklassen och Victor Magdeburg på Högberga gård, och medlem i Svenska Juniorkocklandslaget, vann juniorklassen. Tävlingen ägde rum på Sigtunahöjden Hotell och Konferens och de båda segrarna går nu vidare till europafinalen den 23 september i London, med sikte på världsfinalen i Philadephia. Tävlingen går ut på att under 30 minuter laga till en varmrätt på gaslåga. Åtta kockar tävlade i vardera klassen. Copper Skillet anordnas av IACC, och är en matlagningstävling inom mötesindustrin.

Victor Magdeburg t.v. vann juniorklassen och Claes Ljustander seniorklassen. Foto: PrivatVictor Magdeburg t.v. vann juniorklassen och Claes Ljustander seniorklassen. Foto: Privat

Det måste vara rätt unikt att segrarna i denna tävling kommer från samma kommun. Men Tommy Eriksson, som är köksmästare på Högberga gård och lagkapten i Svenska Kocklandslaget, har vunnit den svenska tävlingen två gånger tidigare. Är det därifrån inspirationen kommit?

Både Claes Ljustander och Victor Magdeburg deltog i tävlingen för första gången. Claes vann med "Halstrad drösad kummel och gös med ingefärsprimörer, pocherat ägg och limemajonnäs".

Kockarna har alltså 30 minuter på sig att skapa en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket”.

Claes Ljustander vann med sin fiskrätt. Foto: PrivatClaes Ljustander vann med sin fiskrätt. Foto: Privat Victor Magdeburg efter segern. Foto: PrivatVictor Magdeburg efter segern. Foto: Privat Claes Ljustander, även han med diplom och blommor. Foto: PrivatClaes Ljustander, även han med diplom och blommor. Foto: Privat

Dela Dubbelt Lidingö i "Copper Skillet"

Kommentarer

Paul matell 2017-06-20 20:10

Vilka bedrifter och lycka till fortsättningsvis.
Vem får första stjärnan i guide Michelin ?

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google