Väder Lidingö

Lidingö lördag 11 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Elon och hans vänner

lördag 2 juli 2016 14:18

Inger Grimlund, Lidingösidans matskribent, blev inbjuden till Klarbärsvägen i Killinge på storbandsjazz på garageuppfarten. Kvällen avslutades med "lite kaffe" hemma hos Elon Wahlgren, välkänd orkesterledare för Paramount Big Band.

Vi gjorde en liten utflykt dagen innan, till adressen jag hade fått av Elon Wahlgren då vi möttes utanför Högsätra Vårdcentral. Den gången ondgjorde vi oss över den trista entrén till sjukhuset men vårt samtal gled också in på trevligheter som jazz!

Med detta blev jag inbjuden att komma till Klarbärsvägen i Killinge för att uppleva en kväll med ett storband i garageuppfarten till Elons radhus.

Det lät lite väl optimistiskt, tyckte vi när vi såg miljön – hur skulle ett storband få rum här bakom häck och soptunna och med grannens byggbråte sida vid sida. I alla fall – torsdagskvällen kom och vi tog bilen och drog till den angivna adressen.

Paramount Big Band spelar på Elon Wahlgrens garageuppfart. Foto: Inger GrimlundParamount Big Band spelar på Elon Wahlgrens garageuppfart. Foto: Inger Grimlund

Se där, med pression hade orkestern placerats i prydliga rader. På första parkett satt en vacker tjej med trombonen i högsta hugg och bakom henne herrar med trumpeter, klarinetter, saxofoner, gitarrer – ja, alla var med och naturligtvis självaste Elon, jag tror att han hade en trumpet han med, i sina händer.

Vilket härligt gäng och vilken musik för oss som är uppvuxna med 50-tals jazz och Louis Armstrong.

Folk samlades på gatan och ett par timmar smälte samman med grannsämja, lite vin i glasen och solens reflexer, som lyckades ta sig fram över skogens trädtoppar och få radhusens fönster att glimma och glittra. Även Killinges ungar var med på noterna, ännu lättklädda efter dagen solhetta och med spring i benen. Basin Street – här på Klarbärsvägen!

Elon tog micken som hjälp och berättade då och då roliga historier som fick publik och musikanter att le.

Så var föreställningen slut! Alla, säger alla – blev inbjudna till Elon ”på lite kaffe” och på buffén som stod uppdukat på köksbordet. Sallader, melon med skinka, ostar och rädisor, goda bröd och mycket annat fanns att mumsa på för ”Storbandet”.

Ganska länge har Elon varit med i olika storband, man spelar, pratar lite och sen går var och en hem till sitt.

Elon menar att det är viktigt att man lär känna varandra lite mer, samlas och pratar, och kanske tar med sina respektive. Så man kan säga: ”Hälsa hem till Gullan”.

Det är nu 26 år sedan Elon startade sin ”musikförening”.
– Om det blir något nästa år, det vet vi inte!
Och visst är det så – med 90 åt på nacken kan allt hända.

Så är konserten slut och tonerna av ”By, by black bird” tonar ut i den ljusa kvällningen där fåglarnas sång gör sitt bäst att överösta orkestern.

Text: Inger Grimlund

Dela Elon och hans vänner

Kommentarer

Bo Simonsson 2016-07-02 16:57

Kul att läsa att den f.d. grannen Elon håller på fortfarande. Min fru och jag bodde mitt emot Elon och har lyssnat på flera sommarkonserter med hans band.
En varm hälsning till Elon från Margareta och Bo Simonsson.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google