Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

En bok är född

fredag 21 december 2018 17:10

Så här några dagar före julafton kommer Lidingösidans kåsör Inger Grimlund med sitt Opus Lidingiensis, alltså den kompletta samlingen med alla de kåserier hon skrivit på Lidingösidan alltsedan premiären den 6 september 2012, se denna länk. Då skrev hon om Lidingö Saluhall i Skärsätra, och den sista artikeln handlar om samma saluhall (där boken också säljs). Cirkeln är sluten och nu finns allt inom pärmar. I morgon lördag signerar hon sin bok i Akademibokhandeln mellan klockan 13 och 14. Och här skriver hon om värkarna när den nya boken kom till.

Så har mitt skötebarn sett dagens ljus! En bok är född, välskapt – 251 sidor tjock och lagom fyllig dessutom med många goda idéer inbladade här och där.

Inger Grimlund har givit ut en bok med alla kåserier hon skrivit och som publicerats på Lidingösidan sedan 2012.Inger Grimlund har givit ut en bok med alla kåserier hon skrivit och som publicerats på Lidingösidan sedan 2012.

Havandeskapet har tagit lång tid – kanske jag gått lite över tiden men ändå kommit ut i rätt stund – dagen då Lidingösidan kliver åt sidan för att ge plats till Lidingö Nyheter.

Födelsedagen var igår den 20 december. Under ett par veckor hade förvärkarna plågat både mig och min omgivning. Kunde inte Hasse på Stockholms Litografiska köra på lite snabbare?

Peter Bäckstam, mannen bakom bokens formgivning (och mycket mer) utsattes också för min oro och levererade komplement undan för undan – inte en lugn stund. För att ta reda på hur många dagar det kunde vara innan födseln åker vi tillsammans till Danderyd, inte till sjukhuset – så illa var det inte. Utan till Enebybergsvägen 14, där tryckeriet håller hus.

Jag blir alltid imponerad av hantverk och faktiskt förvånad över hur mycket tid och omsorg som läggs ner för att få ett gott resultat. Och det tar tid…

- Men kanske – skulle man inte kunna köra lite snabbare så boken kunde vara färdig innan jul.
- Lugn. Lugn, kära Inger – det tar sin tid och så ska boken till binderiet. Tusen böcker och mer, som sagt, det tar tid. Men om allt går väl så är boken färdig för leverans till jul.

Som ni förstår var spänningen stor när leveransen kom från Stockholms Lito.

Vem eller vilka få chansen att ge bort boken som julklapp? Eftersom min story börjar och slutar med ett besök på Saluhallen i Skärsätra så var dom först på listan. (Se sidan 162 i boken). Visserligen kunde inte Joakim Jernberg själv ta emot boklådan då han var i full färd med att skiva den lättrökta laxen i köket. Men redan igår på kvällen var boken på synlig plats – så vi hoppas att kunderna nappar på förslaget – häng med på en kul tur Lidingö runt!

Akademibokhandelns nye chef Anders Hulth var min nästa adress i Lidingö Centrum. Till min stora glädje tog han boken i sin famn och bad mig signera boken på lördag. Klockan 13. Att jag blev glad kan ni förstå och nu sitter jag där med pennan i högsta hugg. Lite darrig är jag kanske – men lycklig!

God Jul – Du är med! Ja, vi är med allihopa, på en riktigt kul jul!

Det önskar Inger Grimlund

På Akademibokhandeln är allt redan förberett. Lördag klockan 13-14 signerar författaren.På Akademibokhandeln är allt redan förberett. Lördag klockan 13-14 signerar författaren.

Dela En bok är född

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google