Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Att bli med stol

söndag 16 september 2018 00:01

Det gäller att ha tumme med turen, eller var det krafter från ovan som gjorde att Lidingösidans kåsör Inger Grimlund nu sitter bättre än på länge när hon skriver om allt som händer. Doktorn skickade ett SMS till Inger, men denna gång betydde inte SMS "Short Message Service" utan "Stolen Måste Ses".

Här sitter jag perfekt vid mitt skrivbord i min nya arbetsstol som har allt – t.o.m. ett gömställe för pengar. Hemligt naturligtvis. Foto: Rita NikolajevaHär sitter jag perfekt vid mitt skrivbord i min nya arbetsstol som har allt – t.o.m. ett gömställe för pengar. Hemligt naturligtvis. Foto: Rita Nikolajeva

Jag sitter där jag sitter – på en fantastiskt bra stol. Arbetshöjd som går att reglera. Skönt stöd för nacken om jag vill slumra till och fyra hjul som följsamt rullar lagom – ni vet - inte för fort så stolen springer ifrån en när man ska sätta sig tillrätta. Nej, den inväntar mig och med några lätta kroppsrörelser makar jag lätt in mig på lagom avstånd till skrivbordet. Dessutom är stolen välklädd i vackert gult.

Vilken dyrgrip!

Inte alls. Den är helt gratis. Ibland vill ödet att man ska ha det bra. Detta hände: Jag fick från Torsviks läkarcentral ett SMS om att jag skulle infinna mig kl 13 till doktor Sandströms mottagning torsdagen 13 september.

Det nya systemet om påminnelse är verkligen bra, man kan ju lätt missa dagen, missat att skriva upp läkarbesöket i dagboken. Lite bekymrad var jag över läkarbesöket. Skulle jag få trista besked om min hälsa, eller vad stod på? Trassel med magen är alltid aktuellt men nyligen fick jag en remiss till Endoskopienheten i Hötorgscity så allt skulle nog ordna sig till slut. Den här kallelsen måste gälla något annat – men vad?

Nu visade det sig att doktor Sandström var på möte, istället träffade jag doktor Karin Holm som lite undrande tittade på mig och medgav att hon inte väntat sig en så gammal patient. Men OK – Karin rotade fram mina journaler men där framkom inte dramatiskt. Så – varför?

En rätt lång och trång gång leder patienterna ut från doktorns rum till entrén, mitt i gången vid distriktssköterskans dörr står en ståtlig stol med informationen "KASTAS" på en lapp.

Jag knackar försynt på dörren till distriktssköterskan Harriet och frågar
- Ska ni verkligen kasta den här stolen.

Svaret blir jakande.
- Men varför, frågar jag nyfiket, Men något svar på den frågan får jag inte. Bara – den ska bort!
- Tror du att jag kan få ta stolen med mig, undrar jag lite försiktigt. och får ett jakande svar.
- Visst, ta stolen, det går bra i morgon också!

Nu få stolen en ny lapp ”Grimlund”. Så långt bra men nu blir min fråga till mig själv – hur?

Det blev min hemhjälp Rita som fick ta tag i problemet, som vanligt löser hon det med bravur. Så dagen därpå rullar Rita in genom 10:ans port med flaggan i topp! Så in i hissen och strax är stolen på plats vid mitt skrivbord. Fullkomligt perfekt i alla avseenden.

Min ”Duktiga Rita” hämtade stolen från läkarmottagningen tvärs över gatan. Tack för det. Foyo: Inger GrimlundMin ”Duktiga Rita” hämtade stolen från läkarmottagningen tvärs över gatan. Tack för det. Foyo: Inger Grimlund

Nu undrar jag bara om det var krafterna från ovan som fixade läkarbesöket som fixade stolen som fixar att jag nu sitter här och mår gott. Eller var det doktor Sandström som tryckt på fel SMS-knapp så jag kom till doktorn fast jag inte skulle, egentligen.

Text: Inger Grimlund

Dela Att bli med stol

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google