Väder Lidingö

Lidingö måndag 25 januari 2021 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

En suggestiv upplevelse

torsdag 2 juni 2016 22:46

TOTALUPPLEVELSE. Igår kunde runt 200 lyckliga åhörare i Breviks kyrka njuta av "The Peacemakers", ett verk skrivet 2012 av den brittiske kompositören Karl Jenkins. Annas kör, Lidingö Manskör, musiker, solister och dansare fyllde kyrkorummet med en total upplevelse. Detta var ännu ett bevis på att musiklivet på Lidingö håller hög klass.

Annas kör, Lidingö Manskör, Lennart Simonsson keyboard, Per V Johansson bas, Folke Dahlgren på blåsinstrument, dirigent Anna Skagersten.Annas kör, Lidingö Manskör, Lennart Simonsson keyboard, Per V Johansson bas, Folke Dahlgren på blåsinstrument, dirigent Anna Skagersten.

Man kan kalla "The Peacemakers" för en fredskonsert eftersom texterna är skrivna av världskända fredsarbetare som Martin Luther King, Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, moder Theresa med flera. Verket spelas på minst ett ställe i världen varje dag och det framfördes även vid Nelson Mandelas begravning.

Anna Skagersten ledde alla genom det suggestiva och mäktiga verket.Anna Skagersten ledde alla genom det suggestiva och mäktiga verket.

Dirigenten Anna Skagersten ledde körerna och musikerna genom konsertens fjorton delavsnitt på ett mycket inspirerande sätt. Verket är ursprungligen skrivet för stor orkester, men var nu transkriberat för fyra musiker. Men man fick nästan uppfattningen att allt just var skrivet för endast keyboard, bas, blåsinstrument och slagverk, så perfekt passade musiken.

I slutet på oktober kommer verket att uppföras på nytt på Lidingö, i Ansgarskyrkan. Förutom alla som deltog igår kommer då också kören Akva Vera att medverka. Den som inte hade möjlighet att lyssna denna första junidag bör inte missa nästa tillfälle.

Stefan Lundh sjöng solo i det sjunde avsnittet, "Meditation: Peace is..."Stefan Lundh sjöng solo i det sjunde avsnittet, "Meditation: Peace is..." Gunilla Björksjöö sjöng solo i det tolfte avsnittet, "The Dove".Gunilla Björksjöö sjöng solo i det tolfte avsnittet, "The Dove". Linn Fletcher och Olivia Löfvande dansade mellan kyrkbänkarna.Linn Fletcher och Olivia Löfvande dansade mellan kyrkbänkarna. Andreas Ekstedt på slagverk.Andreas Ekstedt på slagverk. Det sista avsnittet, "Let there be justice for all", med text av Nelson Mandela, avslutades med att körerna gick genom kyrkan under ett vitt tyg.Det sista avsnittet, "Let there be justice for all", med text av Nelson Mandela, avslutades med att körerna gick genom kyrkan under ett vitt tyg. "Körsång är en fredsrörelse. Man slåss inte när man sjunger" sa Anna Skagersten iförd en tröja med en bild på Nelson Mandela vid frigivningen 1990."Körsång är en fredsrörelse. Man slåss inte när man sjunger" sa Anna Skagersten iförd en tröja med en bild på Nelson Mandela vid frigivningen 1990.

Dela En suggestiv upplevelse

Kommentarer

Anders Bergstedt 2016-06-03 07:03

Vilket makalöst utbud av högklassig sång och musik det finns på denna Ö ! Synd att man inte orkar vara med på allt. Det är fantastiskt att Lidingösidan håller koll på allt !

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google