Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Ett torn av bokstäver priset till "Årets Bok"

fredag 23 september 2016 10:11

TORSTENSSON ART & DESIGN. Idag delas utmärkelsen "Årets Bok" ut vid Bokmässan i Göteborg. Det är medlemmarna i Bonniers Bokklubbar som röstat fram boken. "Årets Bok" delas i år ut för första gången och förutom prissumman 30 000 kronor får både vinnande författare och utgivande förlag en statyett som symboliserar det litterära skapandet. Statyetten har gjorts av företaget Torstensson Art & Design på Lidingö och är tillverkad av stål. Den består av bokstäver som formar ett torn och som högst upp visar de två förgyllda bokstäverna ÅB, initialerna för "Årets Bok".

Priset till "Årets Bok" är skapat av Torstensson Art & Design, som också tagit bilden.Priset till "Årets Bok" är skapat av Torstensson Art & Design, som också tagit bilden. Detalj av tornet med bokstäver. Foto: Torstensson Art & DesignDetalj av tornet med bokstäver. Foto: Torstensson Art & Design

Priset ska gå till den bok som ”bäst berättar en historia sett till handling, karaktärer och miljö”.
– Musiken har Rockbjörnen, filmen biopublikens pris och idrotten Jerringpriset. Nu är det hög tid att även litteraturen får ett pris framröstat av svenska folket, säger Johanna Axiander, marknadschef för Bonniers Bokklubbar.

– Vi valde att jobba med bokstäver eftersom de är författarens redskap. Både för oss i det här projektet och för författare gäller det att lyckas kombinera dem så att resultatet blir spännande och intressant, säger Jonas Torstensson, designchef på Torstensson Art & Design och en av de tre i designteamet, tillsammans med Linda Röjås Söderman och Hanna Tunemar.

– Tornet symboliserar en process, vägen upp till toppen. När man har skrivit om och slängt och skrivit om igen och äntligen kommit fram får man belöningen, säger Jonas Torstensson.

Torstensson Art & Design har bl.a. även gjort utsmyckningen av Stockby returpark, som invigdes i slutet av februari i år.

Dela Ett torn av bokstäver priset till "Årets Bok"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google