Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Biblioteket delar ut en bok på Världsbokdagen

fredag 21 april 2017 17:58

23 APRIL. På söndag den 23 april är det Världsbokdagen, en dag instiftad av Unesco år 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. På Lidingö delar stadsbiblioteket ut en bok till alla som har vägarna förbi. Under fredagen stod personalen i Lidingö centrum och delade ut en kupong till alla som ville välja bland barn- och vuxenböcker. De vuxna fick t.ex. noveller skrivna av kända författare och utgivna av förlaget Novellix. De böcker som nu finns kvar delas ut till dem som besöker biblioteket under lördag och söndag. Och, har böckerna tagit slut så har de.

Bibliotekets bokbord i Lidingö centrum idag.Bibliotekets bokbord i Lidingö centrum idag. Med en kupong i handen fick man välja en gratis bok inne på biblioteket.Med en kupong i handen fick man välja en gratis bok inne på biblioteket.

Från Wikipedia
Idén med Världsbokdagen kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början har firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om, och få en ros tillbaka. Med inspiration från denna tradition föreslog International Publishers Association en internationell dag och Spanien lämnade förslaget till Unesco. Unesco vill uppmärksamma böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism. Den 23 april är minnesdagen för flera stora författare; Shakespeare, Laxness m.fl.

Dela Biblioteket delar ut en bok på Världsbokdagen

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google