Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Filmstudion visar i höst nio filmer från sju länder

söndag 28 augusti 2016 00:01

STARTADE 2006. Den mycket aktiva Lidingö Filmstudio har nu presenterat sitt elfte höstprogram. Det blir drama, komedier, historia, thriller och en dokumentär under nio veckor, med start den 19 september och avslut två månader senare. Filmerna visas på Lidingös enda biograf, alltså Grand, och det enda "problemet" är att båda måndagsvisningarna i stort sett är utsålda, under förutsättning att de nuvarande medlemmarna förnyar sina medlemskap.

Men det sker förändringar, så intresserade som vill bli medlemmar har chansen att från den 12 september köpa resterande medlemskort till eftermiddags- och kvällsvisningarna. Filmerna visas på måndagar klockan 15.00 och 18.30. Medlemskapen säljs hos videobutiken Hemmakväll i Torsviks Galleria. Medlemskorten kostar 350 kronor, för ungdomar 200 kronor. Betalning görs kontant.

Lidingö Filmstudio startade sin verksamhet hösten 2006 och mångåriga ordföranden Kerstin Hagrup säger att en del medlemmar i Filmstudion har varit med sedan starten, då man endast hade kvällsvisningen.

På Filmstudions webbsida skriver man: "Hösten 2006 satsade vi djärvt på att starta en filmstudio på Lidingö. Den tidigare filmstudion hade lagts ner på grund av bristande publikintresse och varningarna var många. Vi var övertygade att det borde finnas intresse för ”filmstudiofilmer” (kvalitetsfilmer från hela världen) bland mer än 40.000 Lidingöbor. Och vi hade rätt!"

Eftersom Grandbiografen endast har 106 platser har man hela tiden letat efter en större lokal, men inte lyckats. I januari 2015 startade Filmstudion med sin eftermiddagsvisning, samma dag som kvällsvisningen.

Lidingö Filmstudio är en ideell förening ansluten till SFF, Sveriges Förenade Filmstudios. I Sverige finns ett hundratal filmstudios med 30.000 medlemmar.

Höstens program:
Måndag 19 september: MUSTANG
Måndag 26 september: PEGGY GUGGENHEIM (ART ADDICT)
Måndag 3 oktober: BLAND MÄN OCH FÅR (HRUTÚR)
Måndag 10 oktober: NINOTCHKA
Måndag 17 oktober: UNDER SANDEN
Måndag 24 oktober: SYSTRARNA
Måndag 7 november: KOLLEKTIVET
Måndag 14 november: EN VANSINNIG IDÉ
Måndag 21 november: THE REVENANT

Läs mer på Lidingö Filmstudios webbsida.

Dela Filmstudion visar i höst nio filmer från sju länder

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google