Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 januari 2020 v. 05

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Föreläsning på museet om ”Vi kom till Lidingö …”

torsdag 5 april 2018 18:20

SISTA DAG 15 APRIL. Igår den 4 april hölls en föreläsning på Lidingö Museum om den pågående utställningen om invandring till Sverige och Lidingö, ”Vi kom till Lidingö …”. Det var utställningsteamet som föreläste för en entusiastisk publik och inte kunde man tro att dryga 40 personer skulle komma till evenemanget.

Magdasalen på museet blev fylld till sista plats. Foto: Ibb JessenMagdasalen på museet blev fylld till sista plats. Foto: Ibb Jessen

Lidingö Hembygdsförenings ordförande Robert Hallengren höll ett inledande tal. Därefter varvade föreläsarna Ibb Jessen, Patrik Edgren, Jan Malmstedt, Anita Lalander och Pentti Andersson sina berättelser samtidigt som utställningsplanscherna visades via projektor på väggen. Efter en dryg timme blev det paus, förfriskningar och mingel. Därefter svarade föreläsarna på frågor ute i utställningsrummen där planscherna hänger.

Kvällen avslutades med att museets representant Margareta Borgelin tackade och gav föreläsarna en present.

Sista dag att besöka utställningen på Lidingö Museum är söndag 15 april. Därefter flyttas utställningen till Lidingö stadshus entré där den visas till juni månad. Museets öppettider är tisdag, torsdag, lördag och söndag mellan klockan 12.00 och 15.00.

Text: Ibb Jessen

Mingel efter föreläsningen. Foto: Ibb JessenMingel efter föreläsningen. Foto: Ibb Jessen

Dela Föreläsning på museet om ”Vi kom till Lidingö …”

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google