Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Förklädd gud drog rekordpublik till Ansgarskyrkan

måndag 24 mars 2014 11:50

Det var mer än fullsatt under söndagens konsert i Ansgarskyrkan. På programmet stod “Förklädd gud” av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg, Larssons Pastoralsvit, Mozarts Laudate Dominum och ett Ave Maria av Fauré. Ansgarskyrkans egen kör, Akva Vera, Lidingösymfonin, sopranen Jeanette Köhn, basbarytonen Andreas Franzén och recitatören Margareta Byström medverkade. Konserten var sedan länge utsåld och kunde med lätthet dubblerats, eftersom många besvikna fick vända i dörren.

Programmet innehöll mycket välkända verk, vilket kan vara en förklaring till publikrusningen. En annan anledning kan vara önskan att få uppleva musik för både kör och orkester, kryddad med framträdande solister på nära, på Lidingö. Det är inte ofta som denna typ av musikevenemang äger rum på ön och nu märktes tydligt behovet av en ordentligt stor, centralt belägen lokal där både musik- och teaterföreställningar kan hållas.

Instuderingen och ledningen under konserten av orkester och kör sköttes av Lidingösymfonins Michael Schlyter och Akva Veras Inger Wallin. Ingegerd Franzén ackompanjerade Faurésången på
orgeln.

Låt oss hoppas på ett fortsatt fruktbart samarbete mellan Lidingösymfonin och Akva Vera. Lidingö behöver det.

Dela Förklädd gud drog rekordpublik till Ansgarskyrkan

Kommentarer

Bertil Eriksson 2014-03-24 15:05

Roligt att kultur lockar publik!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google