Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Fullbokat när Majgull Axelsson talade

måndag 29 maj 2017 21:42

MÅNDAG KVÄLL. I Akademibokhandeln i Lidingö centrum sitter cirka 80 personer och lyssnar på författaren, och sedan 2009 lidingöbon, Majgull Axelsson som berättar om sin senaste bok "Ditt liv och mitt". Under cirka 40 minuter hörs knappt en hostning, alla åhörarna verkar helt koncentrerade när hon beskriver hur denna bok skrivits. Det är skapad släkthistoria som även anknyter till ett mörkt kapitel i svensk nutidshistoria.

Majgull Axelsson talade om sin senaste bok "Ditt liv och mitt".Majgull Axelsson talade om sin senaste bok "Ditt liv och mitt".

Ett av barnen i berättelsen hamnar på Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa, strax utanför Lund. Där utfördes experiment under 40- och 50-talet som var okända för de allra flesta. Läs mer på Wikipedia, på denna länk.

Majgull Axelssons bok skildrar familjens liv från det att barnen (hur många de var - två, tre eller fyra?) föds till dess de överlevande nått 70-årsåldern.

"Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld", skriver Akademibokhandeln om boken.

Fullsatt i Akademibokhandeln.Fullsatt i Akademibokhandeln.

Dela Fullbokat när Majgull Axelsson talade

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google