Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Galleri Fallera fyller fem

tisdag 10 januari 2017 09:09

FYRA UTSTÄLLNINGAR I VÅR. I februari 2017 fyller Galleri Fallera på Sticklingevägen fem år. Under de fem åren har man hunnit presentera över 45 utställningar. Gästboken innehåller över 2 500 namn på besökare, men totalt har antalet varit betydligt fler och glädjande nog har många kommit från både storstockholm och övriga delar av landet. Givetvis planerar de båda galleristerna Per-Åke Persson och Anders Odéen någon form av femårsaktivitet, annars skulle man inte känna igen galleriet som hela tiden kommer med nya uppslag och hyss.

Galleristerna Per-Åke Persson och Anders Odéen fotograferade när galleriet hade sin tidigare bilutställning i april 2014.Galleristerna Per-Åke Persson och Anders Odéen fotograferade när galleriet hade sin tidigare bilutställning i april 2014.

Inriktningen på utställningarna har varierat under åren – allt från akvarell, olja, grafik, textil, glas, keramik och fotografi har visats. Bland utställda konstnärer finns Ardy Strüwer, Lasse Åberg, Margareta Sjödin, Mats Åkerman och många fler.

Vårens program startar nu på lördag den 14 januari med akvarellmålaren Björn Bernströms vernissage. Bernström finns i år också representerad på Liljevalchs Vårsalong. Akvarellmålandet har fångat alltfler och kanske är det en "Lars Lerin-effekt"? Så, varför inte ordna en ny akvarellutställning direkt efter Bernström, frågade sig Odéen och Persson och tog förnyad kontakt med Carl-Henrik Posse, som ställde ut för ett par år sedan på galleriet och då sålde nästan alla sina utställda verk. Den 11 februari öppnar den utställningen.

I mars är det dags för Föreningen Lidingökonstnärer att ordna sin årliga konstrunda. I år ligger den lite tidigare än vanligt, 24-26 mars. Galleri Fallera öppnar dock sina lokaler för föreningens medlemmar redan den 11 mars. Under de kommande åren blir det lite trångt om medlemmarna vill visa sina konstverk i Lidingö stadshus, där ombyggnad pågår, i alla fall till 2019. Det är lite oklart vilka utställningsmöjligheter som finns under ombyggnadstiden.

Lagom till våren, 1-24 april blir det tema-utställning om Bilen. Redan 2014 lyfte galleriet fram bilen i konsten, och i år blir det en yvig samling verk med såväl skulptur, foto, måleri och andra kompositioner. Som komplement till utställningen arrangeras på Lidingö, för 11:e gången, veteranbilsrallyt Ö-Resan den 22 april, samma dag som minnet av racing- och motorprofilen Picko Troberg firas med evenemanget ”Picko Troberg Memorial”. Plats för evenemanget är konferensanläggningen Skogshem & Wijk på norra Lidingö.

Dela Galleri Fallera fyller fem

Kommentarer

Monica Swedrup 2017-01-10 12:50

Jag har följt Galleri Fallera sedan första dagen och kan skriva under på att där har funnits många fina utställningar och andra trevliga och intressanta aktiviteter. Jag har lyssnat på mycket trevliga musikstunder och fått smaka god champagne och samtidigt smakat ögongodis i form av många fantastiska konstverk. Har vid flera tillfällen passerat vid min helgpromenad och fått smaka varm choklad med vispgrädde. Informationen om dessa evenemang får jag flera gånger i veckan genom att jag varit där och givit dem min e-postadress. Jag rekommenderar er alla, framförallt Lidingöbor som lätt kan ta sig dit att föra detsamma. Gör en liten utflykt. Det är gångavstånd från Lidingö Centrum. Buss 203 och 205 stannar nära om man inte vill gå. Parkeringsplatser finns det också.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google