Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Glas, målningar, foto

söndag 15 mars 2015 21:25

På Galleri Fallera ställer sedan igår far och son Ahrle ut, och på Galleri Sjöhästen har Richard von Hofsten tagit sig ut i John Bauers sagoskogar.

Johan Ahrle och Leif Ahrle ställer ut på Galleri Fallera.Johan Ahrle och Leif Ahrle ställer ut på Galleri Fallera.

Leif Ahrle, tidigare känd skådespelare, arbetar sedan många år på heltid med glaskonst. Nu ställer han ut en kollektion av sina lysande glasföremål på Galleri Fallera på Sticklingevägen. Många av glasskulpturerna har inbyggd belysning och flera av de i glasmassan ingjutna flaskorna har säkert njutits med välbehag eftersom det är champangneflaskor.

Ett knippe av Leif Ahrles glasskulpturer.Ett knippe av Leif Ahrles glasskulpturer. Johan Ahrles collage.Johan Ahrles collage. Leif Ahrle och en f.d. dyrbar flaska.Leif Ahrle och en f.d. dyrbar flaska.

Leifs son Johan ställer också ut på galleriet, men han arbetar med oljemålningar med naturmotiv och collage inspirerade av amerikanska konstnärer som debuterade under 60-talet. Johan Ahrle har varit verksam konstnär sedan 1994.

Bilder tagna av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen.Bilder tagna av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen. Bild tagen av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen.Bild tagen av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen. Bilder tagna av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen.Bilder tagna av Richard von Hofsten, på Galleri Sjöhästen.

Galleri Sjöhästen i Bergsätra visar Richard von Hofsten bilder från John Bauer-inspirerade skogar med sagoväsen, sköna huldror, jättar och dimmornas dans. Många av bilderna är tagna på Lidingö. För ett år sedan ställde han ut på Sjöhästen, men då med bildsviten "I huvudet på Carl von Linné", en utställning som också visats både på världsutställningen i Qingdao i Kina och i HongKong under förra året.

Dela Glas, målningar, foto

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google