Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Gråtrutarne sjunger Bizet på Folkoperan

tisdag 1 mars 2016 00:01

ETT VERK OM KÄRLEK. Seniorkören Gråtrutarne från Lidingö sjunger under våren i Folkoperans föreställning "Carmen Moves". Det är ett verk med musik av Rodion Sjtjedrin och George Bizet. Dansare och sångare möts i ett verk där längtan efter kärleken är central, en kärlek oberoende av ålder. Åtta medlemmar ur kören uppträder, fram till den 20 mars, med sång och "moves". Det ges fyra föreställningar varje vecka, onsdag-torsdag och lördag-söndag.

Gråtrutarnas Per-Olof Halvardsson och Liv Arn. Foto: Mats Bäcker, FolkoperanGråtrutarnas Per-Olof Halvardsson och Liv Arn. Foto: Mats Bäcker, Folkoperan

- Bakgrunden till vårt deltagande är att någon på Folkoperan kände till vår seniorkör och före jul fick vi en förfrågan om vi var intresserade av att delta. Det säger Ann Collste, som är ordförande i kören. För oss åtta äldre deltagare har det varit mycket lärorikt att följa hur en dans- och operaföreställning av detta slag kommer till och utvecklas. Regissören och konstnärlige ledaren Örjan Andersson har fört oss in i dansen och sången med nya inslag och vinklingar. Det har varit jätteroligt.

Gråtrutarnes fyra medlemmar fr.v. Henni Wanntorp, Lars Hansson, Per-Olof Halvardsson och Henning Theorell tillsammans med lite yngre artister. Foto: Mats Bäcker, Folkoperan. Hans Almqvist, Maritha Karling och Ann Collste finns också med i gruppen.Gråtrutarnes fyra medlemmar fr.v. Henni Wanntorp, Lars Hansson, Per-Olof Halvardsson och Henning Theorell tillsammans med lite yngre artister. Foto: Mats Bäcker, Folkoperan. Hans Almqvist, Maritha Karling och Ann Collste finns också med i gruppen.

Länk till Folkoperans föreställning.
Länk till Gråtrutarne.

Dela Gråtrutarne sjunger Bizet på Folkoperan

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google