Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Härligt motljusmåleri

söndag 9 oktober 2016 11:08

AKVARELLER. På Galleri Fallera invigdes igår en utställning med akvareller målade av Stefan Gadnell från Uppsala. Alla motiv är stadsmiljöer från Stockholm och Uppsala, målade i år och förra året. Stefan Gadnells sätt att fånga det skarpa solljuset, som pressar sig in mellan stadens hus och som ibland studsar ner efter att ha träffat ett fönster, är mycket fantasieggande och skickligt fångat. Allt blir nästan en "motljusfest". Utställningen pågår till och med den 27 oktober.

Stefan Gadnell och "Hamngatan".Stefan Gadnell och "Hamngatan".

Det här är första gången som "akvarellisten" Stefan Gadnell ställer ut i stockholmsområdet. Däremot har han haft flera utställningar i Uppsala, där han arbetar som bildlärare. I unga år målade han, men sedan ägnande han sin tid åt att bl.a. konstruera dataspel. Numera har han återvänt till akvarellmåleriet.
- Jag målar varje dag för att hålla tekniken vid liv, säger han och beskriver hur han går tillväga för att återge sina ögonblicksupplevelser.
- Jag tar bilder med min mobil på motiv jag vill arbeta med. Sedan gör jag skisser och en testmålning och kanske även ett par, tre olika varianter i riktig storlek innan jag är nöjd.

I Uppsala leder han kurser i akvarellmålning och han fortbildar sig genom att själv ta kurser hos några av världens bästa akvarellmålare. Om detta kan man läsa på hans egen hemsida, www.gadnell.com.

På utställningen visas 46 verk.

Anders Odéen, en av galleriets ägare, såg Stefan Gadnell och hans verk på Facebook och tog kontakt. Ett bra fynd för alla lidingöbor som vill se ett skickligt och spännande måleri.

Länk till "Utställningar", där adress till galleriet och öppettider finns.

Anm. Eftersom alla akvarellerna är inglasade är det svårt att återge dem på bild utan speglingar, vilket kan märkas på några av bilderna.

"Vattenpumpen på Järntorget""Vattenpumpen på Järntorget" "Blasieholmstorg""Blasieholmstorg" "Hötorgets T-bana""Hötorgets T-bana" "Järntorgspumpen Restaurang""Järntorgspumpen Restaurang" "Österlånggatan""Österlånggatan"

Dela Härligt motljusmåleri

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google