Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Högberga Gårds kökschef i väntans tider

onsdag 18 november 2015 21:49

Högberga Gårds kökschef, Tommy Eriksson, inväntar nu poängbedömningen från semifinalen i Årets Kock 2016 som kan ge honom en plats i den stora finalen i Stockholm den 11 februari. Från början var det 114 kockar som ville delta i tävlingen. 40 valdes ut att laga de tävlingsbidrag de skickat in. Igår tävlade 18 kockar i semifinalen, som hölls i Helsingborg och Karlstad, där Tommy Eriksson tävlade.

Tommy Eriksson vid gårdagens tävling. Foto: Högberga GårdTommy Eriksson vid gårdagens tävling. Foto: Högberga Gård

- Efter att ha tagit mig till semifinal tre år i rad vore det grymt att ta sig vidare till final. Konkurrensen är extremt hård och alla levererar fantastiska rätter med grym finish. Dagsformen kan vara det som faktiskt avgör, säger Tommy Eriksson, som redan stoltserar med titeln Årets Möteskock 2015, se Lidingösidan 1 april 2015.

- Semifinalisternas uppdrag var att laga en rätt till 14 personer inom tre timmar. Den första timmen handlade det om att preparera och förbereda råvarorna och den återstående tiden åt att tillaga rätten inför publik, förklarar Tommy Eriksson.

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och vinnaren får Gastronomiska Akademins mejerimedalj i guld, den hedervärda titeln Årets Kock samt en inspirerande studieresa.

Dela Högberga Gårds kökschef i väntans tider

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google