Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Hooked on a feeling" blir utställning

torsdag 23 oktober 2014 15:26

Det måste vara helt unikt att ett enda musikstycke blir föremål för en utställning. 1973 sjöng Björn Skifs och gruppen Blåblus in "Hooked on a feeling", en inspelning som producerades av Bengt Palmers, men som skrevs fem år tidigare, av den amerikanske kompositören Mark James.

Bengt Palmers, som producerade "Hooked on a Feeling" 1973, invigde igår utställningen i Lidingö stadshus.Bengt Palmers, som producerade "Hooked on a Feeling" 1973, invigde igår utställningen i Lidingö stadshus.

41 år senare, alltså i år, når Björn Skifs inspelning fler och fler. Science-fictionkomedin "Guardians of the Galaxy" är årets biosuccé i USA. I den finns inspelningen med. Disney har givit ut albumet "Awesom Mix Vol 1" med musik ur filmen och som första spår ligger - inspelningen. Efter bara två veckor på Billboards ligger inspelningen på första plats. Därmed är den etta på USA:s albumlista 40 år efter att samma låt låg etta på singellistan.

Vid vernissagen igår berättade Bengt Palmers om hur han hittade låten och om arbetet med att få den utgiven även i USA år 1973, en inte helt lätt sak. Då var "det svenska musikundret" inte känt utanför Sverige. Isen bröts exakt den 6 april 1974. Samma dag hände två saker: Hooked on a feeling kom, som första svenska inspelning någonsin, etta på USA-listan. I Brighton vann Abba med Waterloo. Resten är historia.

Han berättade om både låten och utställningen. I stort sett alla fakta om låtens liv finns på att läsa på tavlorna i stadshusets entréhall.Han berättade om både låten och utställningen. I stort sett alla fakta om låtens liv finns på att läsa på tavlorna i stadshusets entréhall. I förgrunden uppe till vänster hänger den "ljuddusch" som alla kan ställa sig under. Det kommer inget vatten, bara toner.I förgrunden uppe till vänster hänger den "ljuddusch" som alla kan ställa sig under. Det kommer inget vatten, bara toner.

På utställningens välgjorda skärmar finns hela berättelsen om Hooked on a feeling berättad, i tidsordning. För alla musikintresserade finns även en s.k. ljuddusch i vilken man kan lyssna på låten på ett väldigt koncentrerat sätt. Det är som att stå under paraply med musiken strömmande som ett regn.

Utställningen pågår till den 12 november i stadshusets entréhall.

Info om öppettider och adress finns på denna länk.

Dela "Hooked on a feeling" blir utställning

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google