Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Skriken hos Millesgårdens Lanthandel hörs inte...

måndag 7 december 2015 17:26

Med det lätt absursda lockropet "Hos slaktarn kan ingen höra dig skrika" börjar Millesgårdens Lanthandel från fredag den 11 december ha kvällsöppet på just fredagar. Då kommer en särskild s.k. smakmeny serveras till de sammanlagt 16 gäster man får plats med samtidigt. Det blir två sittningar under kvällen, klockan 18 och 21.

Slaktartrion på Millesgårdens Lanthandel fr.v. John Modig, Johan Oster och Anders Elfving.Slaktartrion på Millesgårdens Lanthandel fr.v. John Modig, Johan Oster och Anders Elfving. Restaurangchefen Ludde Hellberg var i Hästskojarparken i lördags och gjorde reklam för det nya konceptet.Restaurangchefen Ludde Hellberg var i Hästskojarparken i lördags och gjorde reklam för det nya konceptet.

- Jag ville ha en lite annorlunda titel på detta arrangemang, säger Ludde Hellberg, som sedan några månader är nytillträdd restaurangchef på Millesgården Lanthandel. Det här ska bli ett helt nytt restaurangkoncept som vi tror kommer få mycket uppmärksamhet i hela Stockholmsområdet.

- Vi har velat göra något på kvällarna länge, och nu har vi tagit fram ett koncept som vi tror kommer ta öborna med storm, säger Anders Elfving, krögare och delägare och får medhåll av Johan Oster, som också är delägare:
- Konceptet handlar om att glömma allt vad ängslighet och fine dining heter – en bra restaurang behöver inte vara tillrättalagd och komplicerad. På premiären kör vi kanin. Det är hög tid att det händer något på Lidingö.

Ludde Hellbergs stora önskan är att ett fredagskvällsbesök på Lanthandeln blir en stor matupplevelse. Eftersom man inte kan ta fler än 16 gäster, och det är en gemensam meny, får alla sin mat samtidigt. Kockarna är med och serverar och inriktningen är att hela måltiden blir avslappnad och njutbar.

Åtta eller nio rätter serveras under kvällen och till det kommer "överraskningar" som Ludde Hellberg inte vill berätta om. Fast troligtvis blir det inget med anknytning till det utmanande namnet.

Priset är satt till 595 kronor. De som vill ha ett dryckespaket anpassat till rätterna får betala 595 kronor för detta. Men, betonar Ludde Hellberg, vi ska inte ha någon dricks:
- Det är Lanthandelns tre stjärnkockar, med erfarenhet från Europas bästa restauranger, som komponerat menyn och de vill att fokus ska ligga på det enkla och avskalade.

Så snart kanske Johan Oster får rätt: Det är hög tid att det händer något på Lidingö.

Lanthandeln kommer ha fredagskvällsöppet den 11 och 18 december. Sedan startar man i januari. Planeringen är att ha öppet ytterligare en eller två kvällar per vecka. För när folket på andra sidan bron trots allt hör skriken hos slaktarn så hoppas krögarna på invasionen...

Dela Skriken hos Millesgårdens Lanthandel hörs inte...

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google