Väder Lidingö

Lidingö lördag 22 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Hundar i pjäs på Sagateatern

onsdag 31 januari 2018 00:16

VEM FÖRSTÅR VEM? På lördag är det premiär på Sagateatern för pjäsen "Best in show", av Gertrud Larsson. Det är ett "djuriskt drama" om hundar och deras ägare.

Hela Sagateaterns "Best in show"-ensemble.Hela Sagateaterns "Best in show"-ensemble. Inför domarens kritiska blick är det bara att visa framtassarna.Inför domarens kritiska blick är det bara att visa framtassarna.

Pjäsen spelas av Sagateaterns vuxengrupp, som består av tio skådespelare. Fem spelar människor, fem spelar hundar. Men ibland kan det vara svårt att se vem som är vem. Pjäsen är en blandning av absurd humor och djupt allvar.

Hundarna ska delta i ett antal hundtävlingar och ägarna försöker med olika medel få sina jyckar att prestera sitt bästa, ibland med tveksamma metoder och medel.

I pjäsen förstår hundarna vad människorna säger, men människorna förstår inte alltid hundarna, vilket leder till många överraskande konsekvenser. Det handlar lika mycket om makt, våld, kärlek, avundsjuka, död, musik och dans. Framför allt visar pjäsen hur svårt vi människor har att kommunicera med varann.

Det hela slutar i stor katastrof och kaos, men på vägen dit får vi följa människorna i deras strävan att lyckas i sina liv, höra hur hundarna tänker, vad de tycker om människorna och vad människorna tror att hundarna vill.

Pjäsen har premiär den 3 februari klockan 19.00 och spelas även den 4, 6 och 7 februari på Sagateatern. Föreställningen regisseras av Jakob Degerfält. Medverkande: Patrik Eriksson, Andreas Lindberg, Malin Hansson, Helene Nordin, Stina Stensfelt, Mikael Holmlund, Åsa Ytterrmo, Linnea Duse, Åsa Malmstedt, Sebastian Smidemo.

Länk till pjäsens Facebooksida. Maila till sagateatern@lidingo.se, eller ring 08-731 46 46 för biljetter. Biljettpris: 80 kronor för vuxna, 40 kronor för studenter och pensionärer.

Fyra föreställningar är inplanerade efter premiären: Den 4 februari kl 15.00 och 19.00, den 6 februari 19.00 och den 7 februari kl 19.00.

Storpudeln Toppi är alltid Best in Show och får en kram av sin ägare.Storpudeln Toppi är alltid Best in Show och får en kram av sin ägare. Ett förtroligt samtal.Ett förtroligt samtal. Alla vovvarna.Alla vovvarna. Vinnaren är utsedd och festen pågår.Vinnaren är utsedd och festen pågår. Inför nästa show behöver Toppi både kammas och klippas.Inför nästa show behöver Toppi både kammas och klippas.

Dela Hundar i pjäs på Sagateatern

Kommentarer

Sten Ljusteräng 2018-01-31 09:37

Vi kommer på söndagens föreställning kl 15.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google