Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"I det dolda" på Millesgården

lördag 30 september 2017 00:01

VILL VI VETA? Vad döljs under det stora, svarta, glansiga och formbara tygstycket, som ser ut som utspilld olja? Kan man med hjälp av tygets former förstå vad som är dolt eller leder då många vecken tankarna helt fel? Vill man egentligen veta? På Millesgården öppnas idag i Konstnärshemmet utställningen "I det dolda", skapad av koreografen Cristina Caprioli. Hon har under många år arbetat med det omfattande konstnärliga projektet "cloth" och som i kontrasten mellan det svarta och Milles ljusa skulpturer, skapar en laddad brytning.

Något är dolt i Stora ateljén på Millesgården. En bild från gårdagens invigning.Något är dolt i Stora ateljén på Millesgården. En bild från gårdagens invigning.

Vid gårdagens visning fick det svarta tyget ständigt nya former genom att två dansare sakta rörde sig under det, men under utställningstiden får besökarna själva ge tyget ett spännande liv. Man kan bara tänka sig vad alla skolklasser kommer att gilla detta - att ge det dolda liv genom att gömma sig bland alla vecken. Stora ateljéns vanligtvis rätt ljusa golv har täckts med en svart matta. Och, en svart matta och ett mycket mörkblått tyg förändrar hela rummet på ett radikalt sätt.

I övriga rum i Konstnärshemmet finns bildspel, filmer, tvålar, trasor och ”hud” (= gummistycken) så besökaren får chansen att med känsel och synintryck förflytta sig, i tanken, långt bort.

Utställningen pågår till den 26 november och ingår i den ordinarie entréavgiften.

Cristina Caprioli, född 1953 i Italien, är dansare och koreograf och bor i Stockholm. Sedan 2008 även professor i koreografisk komposition vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Under mitten av 1990-talet började hon koreografera för att 1998 grunda den oberoende organisationen ccap. ccap producerar scenföreställningar, installationer, filmer, objekt, publikationer och annan koreografi.

Cristina Caprioli i Antiksamlingen och tv-skärmar som visar inspelningar med det stora tygstycket och allt som döljs under det.Cristina Caprioli i Antiksamlingen och tv-skärmar som visar inspelningar med det stora tygstycket och allt som döljs under det. Stora ateljén och något som ständigt rör sig.Stora ateljén och något som ständigt rör sig. Gummistycken som ska ge en känsla av hud, för alla att känna på.Gummistycken som ska ge en känsla av hud, för alla att känna på.

Dela "I det dolda" på Millesgården

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google