Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

I sommar spelar Lucas Ljung piano på Konserthuset

lördag 31 maj 2014 00:01

Lucas Ljung spelade "Rondo Capriccioso" av Felix Mendelssohn i samband med att han fick ta emot det stora ungdomsstipendiet för pianister, på Musikaliska akademien. Foto: Anne-Lie Ljung

Lucas Ljung spelade "Rondo Capriccioso" av Felix Mendelssohn i samband med att han fick ta emot det stora ungdomsstipendiet för pianister, på Musikaliska akademien. Foto: Anne-Lie Ljung

För en vecka sedan fick 18-årige Lucas Ljung från Lidingö ta emot det stora ungdomsstipendiet för pianister – Maj von Rosens stipendium – av Musikaliska akademien i Stockholm. I samband med utdelningen spelade han “Rondo Capriccioso” av Felix Mendelssohn.

Inte nog med stipendiet. I hård konkurrens har han även blivit antagen till Kungliga Musikhögskolans kandidatutbildning i klassiskt piano, som startar i höst. Och, inte nog med antagningen. I sommar har han, i hård konkurrens, fått arbete som sommarmusikant på Konserthuset i Stockholm. Han och sopranen Augusta Kling kommer under sammanlagt sex konsertdagar spela i Konserthusets foajé för alla besökare.

Dessa dagar kan man lyssna till duon: 8 juli, 11 juli, 13-15 juli och 19 juli på följande tider: 12.00-12.20, 13.30-13.50, 14.30-14.50, 15.30-15.50. Den som redan nu vill få ett smakprov kan lyssna på denna länk på Konserthusets sida.

Text hämtad från Konserthusets webbsida:
Augusta Kling och Lucas Ljung träffades på Södra Latins gymnasiums musikprogram. Augusta hade då tidigare gått i Adolf Fredriks musikklasser och Lucas på Lilla Akademien. Den gemensamma repertoaren utgörs till stor del av romanser och inspirationen hämtas främst från den västerländska klassiska traditionen, men duon är även öppen för influenser från andra genrer. Båda skriver egen musik och lyssnar på allt från renässansmusik till pop och världsmusik. Till hösten inleder Lucas sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Augusta börjar på Vadstena Folkhögskola, med inriktning klassisk sång. Båda drömmer om att kunna ägna sig åt musiken på heltid.

Pianisten Lucas Ljung.

Pianisten Lucas Ljung.

Dela I sommar spelar Lucas Ljung piano på Konserthuset

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google