Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Inger Grimlund: Det gäller bara att våga fråga

onsdag 9 november 2016 00:01

Inger Grimlund, Lidingösidans matkåsör, letar efter halkskydden i garderoben nu när snön äntligen (?) kommit. De som är lite äldre kanske inte uppskattar snön lika mycket som de yngsta, men det finns ju ofta en hjälpande hand i närheten för att ge ett stöd när man måste passera ett oplogat övergångsställe. Fast, det gäller att våga fråga.

Ja, se det snöar. Det var väl roligt – hurra!

Nu blir det vinter – så sant som det står i visan. Utanför mitt fönster singlar flingorna ner så sakteliga och målar hustaken i vitaste vitt. Visst blir det ljusare ute, men i sinnet på oss äldre mörknar det – halka och elände ligger framför oss i tiden.

Vi måste gå i ide, i vilket fall som helst är det ingen idé att ge sig ut i naturen, kliva ut på gatans insnöade övergångsställen och hoppas på hjälpande händer i nödsituationer.

Nu måste jag tillägga att det finns många goda krafter i vårt samhälle som gärna ger stöd åt oss äldre med skakiga ben – ber man om hjälp är det alltid någon som ställer upp. Det gäller bara att våga fråga! Men med de livliga berättelser som tidningarna underhåller sina läsare med kan vem som helst bli rädd att bli bestulen, rånad eller lurad på konfekten.

Jag säger då bara – ta det lugnt! Det finns många fler goda grannar och medpassagerare än onda lurendrejare.

Så här i Alla Helgons-tider har vi också firat Halloween, ja, man vet inte riktigt vilket ben man ska stå på. Att det blir kalas är ett som är säkert och i TV-rutan bakas det för fullt. Kreativiteten är det inget fel på så tårtorna dekoreras med spöklika attribut och barnen klär ut sig till små monster med masker som skulle passa vilken rånare som helst.

Själv letar jag i garderoben efter halkskydd till skorna och reflexer att pryda min jacka med. Snart ska också min kära lilla Mini Cooper få sina vinterdäck och då är vi väl rustade för årstiden, kanske vi vågar vi oss då ut i halkan på vägarna. Ni glömmer väl inte att influensavaccinationen startar i dagarna, det är något vi inte får missa!

Det gäller att gardera sig mot eländen. Nyligen röntgade jag min matstrupe m.m. och fick just ett glädjande samtal från doktor Staffan Wollin – det var inget elakt! Ta det bara lite lugnt. Stoppa inte i dig maten för fort – det går inte att äta och prata på en gång! Njut av livet – du är ju bara 86 år.

Jag säger - Tack så mycket doktorn, dina ord värmde i kylan!

Text: Inger Grimlund

Dela Inger Grimlund: Det gäller bara att våga fråga

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google