Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Inger Grimlund: Som ett brev på posten

torsdag 19 januari 2017 22:06

Lidingösidans Inger Grimlund, som brukar skriva om mat, har nu koncentrerat sig på allt som kommer genom brevlådan. Och för att hålla spänsten har hon inte monterat en liten korg under brevinkastet så istället får hon böja sig ordentligt för att kunna fiska upp de mängder av papper som kommer. Och minsann, kom det inte ett litet privat brev också...

I tider som dessa ramlar det in diverse post genom brevinkastet i min dörr. Det nya året för med sig en hel del nyheter, inte minst förpackade i morgontidningen DN som dimper ner på hallgolvet runt femtiden. På dörren står prydligt ”Ingen reklam” men det bryr sig inte den tjocka morgontidningen om. Om man håller i ena hörnet och ruskar lite på tidningen ramlar en rad bilagor ut på golvet. Annonserna är väl gömda i Sporten, På Stan, Kultur och Stockholmsdelen m.m. Just nu blomstrar annonserna med sportprylar som ska locka till ett friskt liv – för det har vi lovat! Oss själva eller familjen eller jobbet eller…

Det bästa med DN för mig är att jag måste böja mig ner för att ta upp tidningen från golvet – ibland blir det två böj om några bilagor skulle glida ur stortidningen – på det viset förökar sig tidningen och blir två eller tre. Det är alltså träning nr 1.

Så kommer posten – en eller två gånger om dagen. Ibland kan det också hända att vår förening stoppar in någon information genom brevlådan.

I bästa fall kan det alltså bli tre övningar till – böj, knip, upp igen och pusta ut. Så återstår att gå igenom posten – finns det några roliga brev att sprätta upp. Glöm det.

Alla breven har ett litet fönster på framsidan och ovanför står avsändarens namn som Nordea, Lidingö Stad, Radiotjänst, One.com, Swedbank m. fl. Att sedan öppna breven medför en spänning liknande den i TV när det är dags att skrapa fram vinsten – tre lika och lyckan är din!

Men här är det inte tal om någon vinst – istället gäller det att betala i tid, annars…

På tal om tid så har tiderna förändrats så till den milda grad att jag måste be min dotter om hjälp att betala räkningarna. Förr fyllde jag i blanketterna och skickade dem i svarspost till Nordea men se – det går inte längre. Inte en blankett så långt ögat kan se finns på banken och vet ni – bankomaten som förr fanns vid entrén finns inte längre. Det är bara ett hål i väggen.

Här om dagen var bunten av brev extra tjock på hallgolvet. Först ut var Pensionsmyndigheten med avsändardatum 2017-01-01. Det ni!

För att göra det spännande för mottagaren har de här breven extra fiffig tillslutning förmodligen för att ingen annan än adressaten ska få upp brevet – man viker och drar efter markerade linjer på tre sidor och se! Där kom beskedet. Runt den 20:de i varje månad trillar det in pengar på ditt konto!

Är du nöjd? Som slutkläm står det under ”Övrig information”: Du kan begära att vi drar mer skatt… Bussigt!

Brevfoto: Inger GrimlundBrevfoto: Inger Grimlund

I vilket fall som helst fortsätter mina kroppsövningar och kan ni tänka – häromdagen låg det ett litet julkort överst på brevhögen. Det var stämplat 20/12 2016 och hade kommit på villovägar med fel adress.

Men glad blev jag – äntligen en vän som kommit ihåg mig och hoppas att det ska bli Ett Gott Nytt År!

Jag lovar jag ska göra vad jag kan – kanske hittar jag något kul att träna med i DN:s sportannonser. Jag har ju fått pengar idag.

Text: Inger Grimlund

Dela Inger Grimlund: Som ett brev på posten

Kommentarer

Inger Lundeskog 2017-02-06 12:55

Du skriver så humoristiskt och kul Inger, jag gillar Dej !!!

Siv Bergius 2017-01-20 17:54

Underbara Inger. Det är alltid lika roligt att läsa dina kåserier. Tack.
Önskar dig ett riktigt gott år!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google