Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Intressant vår för Lidingö Filmstudio

torsdag 11 januari 2018 15:40

NIO LÅNGFILMER. Vårens program hos Lidingö Filmstudio innehåller nio sevärda filmer. Två av dem med har anknytning till Nobelpristagare i litteratur. Filmen om Pablo Neruda, "Neruda", och om Svetlana Aleksijevitj resa i Ryssland, "Lyubov - Kärlek på ryska" visas, liksom t.ex. Jens Assurs film "Korparna" och klassikern "Singing in the rain".

Hela programmet finns på denna länk. De som redan är medlemmar i filmstudion har möjlighet att förnya sina abonnemang, men från den 29 januari säljs kvarvarande medlemskort till 15.00- respektive 18.30- föreställningarna (alltid på en måndag på Grandbiografen) hos Akademibokhandeln i Lidingö centrum. 350 kronor kostar det för nio långfilmer och en kortfilm. Första föreställningen är den 5 februari.

Lidingö filmstudio startade (i sin nuvarande form) år 2006. Då var det bara kvällsvisningen på Grand, som var utsåld varje år. Men efter åtta år och många påstötar beslutade filmstudion att även prova med en eftermiddagsvisning, klockan 15.00. Och, även den blev direkt utsåld. Men ibland händer det att några medlemskort inte förnyas, och då får andra möjligheten. Grandbiografen i Lidingö centrum har 106 platser. Filmen "Singing in the rain" visas på Filmhuset på Gärdet, med cirka 350 platser.

Dela Intressant vår för Lidingö Filmstudio

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google