Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Jubileumsjazzkonsert

fredag 8 maj 2015 06:32

Lidingö Jazzklubb fyllde 20 år igår och på Föreningsgården i Larsberg firade man med storbandsjazz och en ungt lovande jazzband. 150 personer hade kommit för att lyssna och fira och i pausen överlämnade kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) över en gåva till jazzklubben från Lidingö stad. Staden vill nu bredda kulturinriktningen och även ge stöd till dem som är äldre än "barn och ungdom", sa Schiller. Lagom till gårdagen hade också Ljudfadern Gert Palmcrantz ställt samman en CD med inspelningar från de 20 åren.

Lidingö Jazzklubb 20 år och Ballrom Big Band speladeLidingö Jazzklubb 20 år och Ballrom Big Band spelade

Kvällen inleddes med att kvintetten Penta Jazz Club spelade och många garvade jazzrävar kände att "återväxten är räddad" när de hörde ungdomarna. Gert Palmcrantz bjöd på stående fot in dem att spela i en direktsändning i Radio Lidingö 97,8. Förhoppningsvis blir det snart. Sedan kom Ballrom Big Band loss med solisterna Annica Risberg och Bo Andersson och 17 musiker. Det blev mycket Tommy Dorsey, Count Basie och Duke Ellington och varma applåder.

Annica Risberg var sångsolist i Ballrom Big BandAnnica Risberg var sångsolist i Ballrom Big Band Penta Jazz ClubPenta Jazz Club Gert Palmcrantz med sin jubileums-CDGert Palmcrantz med sin jubileums-CD Carl-Johan Schiller höll ett kort jubileumstalCarl-Johan Schiller höll ett kort jubileumstal

Dela Jubileumsjazzkonsert

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google