Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Julen dansades ut på Lidingö museum

lördag 13 januari 2018 21:57

LÅNGDANS. Tjugondag Knut, då ska julen dansas ut. Och det var precis vad som skedde under lördagseftermiddagen. Mellan klockan 13 och 15 invaderades Lidingö museum av mor- och farföräldrar, föräldrar och inte minst en massa barn som ville vara med och försäkra sig om att julen nu var slut för den här gången.

Julgransplundringsfoto: Susann ThorngrenJulgransplundringsfoto: Susann Thorngren Långdansfoto: Susann ThorngrenLångdansfoto: Susann Thorngren

I Magdasalen pågick en massa gamla kända danslekar under ledning av Lidingö Spelmän och Eva Sätterlund, som hade full koll på vilka rävar som raskade över isen och vad både gossar och flickor får lov att göra. Danslekarna avslutades med en gammal favorit, Raketen! Därefter anförde den inhyrde tomten långdansen genom alla rum; traditionen bjuder ju att julen ska både dansas in och ut i alla rum.

Tomtefoto: Susann ThorngrenTomtefoto: Susann Thorngren Julgransplundringskaffefoto: Susann ThorngrenJulgransplundringskaffefoto: Susann Thorngren Godispåsefoto: Susann ThorngrenGodispåsefoto: Susann Thorngren

För den som var törstig fanns kaffe och saft med tillhörande kakfat. Varm korv med bröd serverades också till de allra hungrigaste. Sagostund fanns också liksom fiskedamm med hemliga påsar. Och så kastades granen till slut ut och så var julen över för den här gången.

Text o foto: Susann Thorngren

Dela Julen dansades ut på Lidingö museum

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google