Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Konst att både springa och samtidigt se på konst

fredag 22 augusti 2014 22:10

"Motionärer", av lidingökonstnären Erik Andersson, är ett av de verk som visas utmed Lidingöloppsspåret om en dryg månad.

"Motionärer", av lidingökonstnären Erik Andersson, är ett av de verk som visas utmed Lidingöloppsspåret om en dryg månad.

Under Lidingöloppets 30-kilometerslopp, som avgörs lördag den 27 september, ställer Föreningen Lidingökonstnärer ut konstverk som har anknytning till kultur, folkhälsa, konst, träning och välbefinnande. Konstverken ställs ut vid spåret på Långängen, dit det är ungefär tre kilometer från starten på Koltorps gärde.

Det är loppets nestor Lars-Eric Dahlstedt som valt sträckan där allt ska visas. Här kan verken exponeras ordentligt, löparna känner sig fortfarande spänstiga och har därmed ork att uppfatta konsten.

I år arrangeras det 50:e Lidingöloppet och både Lidingöloppet och Lidingökonstnärerna är glada över samarbetet och att det inleds nu under jubileumsåret.

Kopior av konstverken ställs även ut i det stora restaurangtältet på Grönsta gärde. Alla verk är till försäljning och tre kommer att lottas ut under jubileumsfestkvällen, som arrangeras på Bosön samma kväll.

Dela Konst att både springa och samtidigt se på konst

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google