Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Kort och gott

tisdag 31 januari 2017 20:46

Den som har kort om tid ska skaffa sig ett kort så väntan blir kort. Ja, det är Inger Grimlunds slutsats efter att ha missat Tove Jansson-utställningen på Millesgården som slutade för en dryg vecka sedan. Men nu blir det inga fler missar.

Lång kö till Tove Jansson på Millesgården. Inger Grimlund tog kortet!Lång kö till Tove Jansson på Millesgården. Inger Grimlund tog kortet!

Just nu är det dags att satsa på framtiden. Med det nya året följer nya möjligheter att se en ljusnande framtid an – för visst har vi avgett löften – kanske uttalade bland vänner när nyårsklockorna ringde som bäst eller mer diskret i enskildhet. Lite smolk i mjölken har visserligen den där Trump i Amerika varit, men på något vis måste man trösta sig med det gamla ordspråket ”det finns inget ont som inte har något gott med sig”. Ja, vi får väl se hur det går!

Under tiden kan vi försöka hålla vad vi lovat – gå ner i vikt, röra på oss för hälsans skull, inte dricka alkohol och delta i samhällets olika aktiviteter som håller den sociala verksamheten vid liv.

En lördag i mörka januari satt jag och gjorde ingenting. Tänkte slött – så här kan jag ju inte fortsätta. Något måste jag väl kunna hitta på att muntra upp mig med. Telefonen var tyst, ingen ringde på min dörr…

Då plötsligt kom jag på vad jag skulle ha gjort för länge sen – gått till Millesgården och tittat på utställningen med Tove Jansson. Vilken bra idé – där måste ju kreativiteten blomma.

Sagt och tänkt. Jag masade mig iväg till min lilla Mini-bil (Millesgården ligger ju rätt nära mitt boende men ändå – det är uppförsbacke..) och hittade faktiskt en parkeringsplats för handikappade (det är jag det).

När jag gick mot entrén till Millesgården fick jag en chock – så mycket folk, i dubbla köer. Publiken innehöll alla sorters kultursugna Tove Janssonfans. Det visade sig att det var näst sista dagen för utställningen och det fanns tydligen många som jag – som väntat lite för länge med att göra slag i saken och gå till Millesgården.

Jag tog fram min kamera och förevigade kön, sedan lämnade jag motivet bakom mig och körde till min dotter i Dalénum. Söndagen kom och jag gick en promenad till parkeringen (alltid något). Där stötte jag ihop med min granne Gun. Det visade sig att hon var på väg till Millesgården! Jag varnade henne men hon gick käckt iväg, uppför backen till Millesgården där kön även denna sista dag var minst lika lång som gårdagens…

– Hur gick det, frågade jag Gun när vi sågs i porten på måndagen.
– Bra, blev svaret. Tack vare att jag hade köpt ett årskort på Millesgården fick jag smita in bakvägen genom Lanthandeln. Det var en härlig utställning med massor av roade barn och glada föräldrar, berättade Gun entusiastiskt.

Jag kände mig verkligen snopen! Varför hade jag inte något årskort att muta personalen med, varför hade jag missat att gå med i Millesgårdens Vänförening, något jag länge tänkt göra.

– Varför?

Jag är en riktig latmask! Men nu kära vänner har jag två kort i väskan som ska ge mig ett gott nytt år. Först och främst är det årskortet till Millesgården där utställningen Gerda Wegener & The Danish Girl startar i konsthallen på lördag. Det andra kortet jag köpt är till gymmet Lidingö Pysioterapi på Herserudsvägen 5, tvärs över gatan från Hiertagården där jag bor. Dit kan jag gå alldeles själv så min lilla Mini får stå på parkeringen i väntan på en utflykt till Millesgården (för dit orkar jag inte gå – ännu!)

Med vänlig hälsning till Lidingösidans alla vänner
Inger Grimlund

P.S. Utställningen varar till den 14 maj. D.S.

Dela Kort och gott

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google