Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Kulturveckan, dag 1

måndag 14 november 2016 23:52

STARTEN. Lidingö Kulturvecka startade under måndagen med många programpunkter. Lidingösidan såg "Streetart" i Stadshusparken, en plötslig "flash mob"* som dök upp vid bibliotekstrappan och skådespelaren Görel Cronas föreställning i stadshuset.

Görel Crona som Shakespeares dotter.Görel Crona som Shakespeares dotter. Streetart, se upp kring centrum, där finns det mycket. Det är konstnärer från Allhuset, Särskolan och Ögruppens Textilverkstad som skapat konsten.Streetart, se upp kring centrum, där finns det mycket. Det är konstnärer från Allhuset, Särskolan och Ögruppens Textilverkstad som skapat konsten. Streetart.Streetart. Många stövlar finns vid stadshusetMånga stövlar finns vid stadshuset

Görel Crona spelade sin egen pjäs "Shakespeares dotter" i stadshusets entréhall dit drygt 60 åhörare kommit. Pjäsens huvudperson är Susanna som är Shakespeares dotter, och om Susannas mor, hennes "försvunna" far och olika händelser som leder fram till en rättegång i vilken hon anklagas för häxeri - och frikänns. Görel Crona skrev pjäsen för 14 år sedan och tanken var att den skulle spelas under en kortare tid, men så blev det inte. Jubileumsåret i år har hon spelat den mer än tidigare. Det är en monolog, mycket proffsigt spelad och med ett härligt flyt och stor inlevelse.

Bo skolas "flash mob" slog plöstligt till mitt i centrum,Bo skolas "flash mob" slog plöstligt till mitt i centrum, Kulturchefen John Svensson har just plockat upp veckans program ur lådan.Kulturchefen John Svensson har just plockat upp veckans program ur lådan. Görel Crona - härligt skådespeleri i den timslånga pjäsen.Görel Crona - härligt skådespeleri i den timslånga pjäsen. Det var när hon blandade läkemedel till sin far som hon begick brottet häxeri. Kvinnor var inte tillåtna att göra läkemedelsblandningar på 1600-talet i England.Det var när hon blandade läkemedel till sin far som hon begick brottet häxeri. Kvinnor var inte tillåtna att göra läkemedelsblandningar på 1600-talet i England.

I sådana här sammanhang är faktiskt stadshusets entréhall en mycket bra lokal för olika slags föreställningar, något kulturveckans besökare kommer att märka ända fram till finalen på lördag kväll.

* En flashmob är en blixtdemonstration, är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sedan skingras direkt efter. (Wikipedia).

Dela Kulturveckan, dag 1

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google