Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Kulturveckan har startat

måndag 13 november 2017 22:41

FÖRSTA DAGEN. Lidingös kulturvecka började idag och under veckan, fram till lördag, kommer cirka 120 olika evenemang att äga rum. Lidingö filmstudio arrangerade under måndagskvällen en filmvisning på Filmhuset i Stockholm. Och alla lidingöbor som ville komma var inbjudna att se klassikern "Chaplins pojke", från 1921 med Charlie Chaplin och Jackie Coogan. Till stumfilmen spelade Matti Bye originalmusiken på piano.

Matti Bye spelade originalmusiken medan den timslånga stumfilmen visades.Matti Bye spelade originalmusiken medan den timslånga stumfilmen visades.

Omkring 300 personer såg filmen plus två svenska kortfilmer. "Minns ni?" av Leif Furhammar, som på åtta minuter gav en exposé över svensk film under 100 år, och "En dag i staden" från 1956, skapad av Pontus Hultén och Hans Nordenström som skildrade delar av Stockholm utifrån ett "Blandaren"-perspektiv. Anna-Lena Wibom och Bo Bjelvenstam introducerade filmerna.

I stadhuset var skådespelaren Marie Göransson gäst och samtalde med journalisten Stina Jofs, som skrivit en biografi om Göranssons halvsekellånga arbete vid Dramaten.

I Ansgarskyrkan var det Sing-along med Annas kör och musiker plus en sjungande publik, alla ledda av dirigenten och körledare Anna Skagersten.

Dela Kulturveckan har startat

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google