Väder Lidingö

Lidingö tisdag 11 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Lasse Åberg på Galleri Fallera

torsdag 15 september 2016 00:01

SÄSONGSSTART. Under tre veckor ställer konstnären, regissören och författaren Lasse Åberg ut sina målningar, kollage och litografier på Galleri Fallera på Sticklingevägen 11. Lasse Åberg skojar både med en del av konsthistorien och med hötogskonsten. Många verk är underfundiga och kräver att betraktaren inte gör motstånd utan bara låter sig dras med i den lätta galenskapen.

Lasse Åberg fick välja var han vill stå och valde då att ställa upp vid målningen "Piet är ledsen", ett av flera verk med gråtande gossar som finns på utställningen.Lasse Åberg fick välja var han vill stå och valde då att ställa upp vid målningen "Piet är ledsen", ett av flera verk med gråtande gossar som finns på utställningen. Fyra kollage.Fyra kollage.

I lördags och söndags var det "dubbelvernissage" och under söndagen var konstnären själv på plats för att prata med besökarna och även signera affischer. Ett 40-tal verk med både kända och okända motiv är utställda och det är mycket mer än Musse Pigg-motiv som visas. Utställningen pågår till den 30 september.

"Råttschenko" en blinkning mot ryska 30-talskonstnärer."Råttschenko" en blinkning mot ryska 30-talskonstnärer. "Frispark". en grupp surikater, en fotboll i luften och Lasse Åbergs skugga."Frispark". en grupp surikater, en fotboll i luften och Lasse Åbergs skugga. "Våga elefant" och "Uurk" till Don Martin (tidningen MAD:s tecknare)."Våga elefant" och "Uurk" till Don Martin (tidningen MAD:s tecknare). "Birdland"."Birdland". Lasse Åberg och galleristerna Per-Åke Persson och Anders Odéen.Lasse Åberg och galleristerna Per-Åke Persson och Anders Odéen.

Dela Lasse Åberg på Galleri Fallera

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google