Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Lidingö är en riktig brottsplats, i deckarna

torsdag 8 december 2016 14:12

100 ÅR. Nu har boken kommit som visar att mängder med brott under åren ägt rum på just Lidingö, denna för många lugna oas. Journalisten och författaren Jan Malmstedt, som skrivit många böcker om livet på ön, har nu som en detektiv spanat i litteraturen efter alla hemska brott som begåtts på boksidorna under de senaste 100 åren.

Jan Malmstedt presenterade sin nya bok på Akademibokhandeln.Jan Malmstedt presenterade sin nya bok på Akademibokhandeln. Deckarepoken startade med Julius Regis (1889-1925) roman Det blå spåret, där ett morddrama ägde rum på Lidingö 1916.Deckarepoken startade med Julius Regis (1889-1925) roman Det blå spåret, där ett morddrama ägde rum på Lidingö 1916.

"Brottsplats Lidingö" heter hans helt färska bok som är en given julklapp till deckarläsarna. Men boken är även fylld av mycket faktiska kunskaper om Lidingö, och då speciellt om polisens historia på ön, så alla som vill vidga sitt kunnande om Lidingö kommer att finna både nya spår och ledtrådar.

Jan Malmstedt har gått grundligt tillväga och visar med både äldre och nytagna bilder och ritningar var böckernas brottsplatser kan ha legat. Dessutom presenteras ett tjugotal författares "brottsböcker" lite mer ingående. I slutet av boken finns ett användbart register med både namn, platser och händelser.

Förutom Malmstedt bok finns nu ytterligare tre nyutgivna böcker om Lidingö som är givna julklappar:
Eddie Granlunds bok med bilder "Lidingö - en ny tid".
Lars G Lindströms bok "Min gröna ungdom".
Lidingö Hembygdsförenings bok "Stockholmsvägen - från början till slut".

Malmstedts och Granlunds böcker säljs i Akademibokhandeln, Malmstedts och de övriga två på Lidingö museum, öppet tisdag, torsdag, lördag, söndag klockan 12 till 15.

Jan Malmstedt signerar sin bok "Brottsplats Lidingö" på söndag 11 december mellan 14.00 - 16.00 i Akademibokhandeln.

På Akademibokhandeln träffades Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén och den numera pensionerade polisen Claes Cassel. Gissa vad de talade om - inbrott.På Akademibokhandeln träffades Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén och den numera pensionerade polisen Claes Cassel. Gissa vad de talade om - inbrott. En bild ur boken, tagen av Bo Vading. I boken "Höjdaren" av Kjell E Genberg mördas en golfspelare av ett modellflygplan försett med sprängladdning.En bild ur boken, tagen av Bo Vading. I boken "Höjdaren" av Kjell E Genberg mördas en golfspelare av ett modellflygplan försett med sprängladdning.

Dela Lidingö är en riktig brottsplats, i deckarna

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google