Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingö, en rolig kommun

tisdag 22 mars 2016 22:07

KOM HÖGT I RANKING. Branschorganisationen Fastighetsägarna har rankat Sveriges roligaste kommuner utifrån ett s.k. Kul-index, baserat på tre variabler: antalet restauranger, antalet serveringstillstånd och antalet nöjesföretag per 10 000 invånare i kommunen. Åre är roligast i Sverige enligt detta index och, hör och häpna, Lidingö kom på plats 21, av alla landets 290 kommuner. Många lidingöbor blir säkert överraskade över den höga placeringen, när t.ex. en sån kul stad som Göteborg (med både vitsar och roliga historier) inte kom högre än plats 29. Även Danderyds placering på plats 24 kanske överraskar någon..

Det är något som glittrar i skyn. Arkivbild från en kul-turnatt.Det är något som glittrar i skyn. Arkivbild från en kul-turnatt.

Det är alltså när man väger samman de tre variablerna som slutresultatet kan förvåna. Lidingö har 0,63 restauranger per 10000 invånare enligt Kul-indexet och 0,76 antal serveringstillstånd per 10000 invånare, inte särskilt höga siffror. I Sverige är snittet restauranger 9,1 per 10000 invånare och antalet serveringstillstånd 12,79 per 10000.

Så vad är det som gör att Lidingö hamnar så högt på listan? Svaret är: Antalet nöjesföretag. Lidingö hamnar här på plats 3 i hela landet. För på ön finns 33 nöjesföretag vilket ger ett snitt på 7,3 per 10000 invånare. Snittet i landet ligger bara på 2,4. Man kan nog tro att många nöjesarrangörer har sina företag registrerade på sina hemadresser, vilket säkert är den enkla förklaringen.

Etta kom alltså Åre, tvåa Borgholm och trea Stockholm. "Rapporten ska inte ses som den slutliga domen över de svenska städernas nöjesutbud, och det är viktigt att poängtera att det är svårt att jämföra städer med olika förutsättningar, men indexet kan ändå ses som en fingervisning", skriver Fastighetsägarna i ett pressmeddelande. Det blev i alla fall lte kul läsning om hur statistik kan ställa till det.

Dela Lidingö, en rolig kommun

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google