Väder Lidingö

Lidingö onsdag 28 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Lidingötjejen Janina tävlar i The Voice Sverige

torsdag 19 januari 2012 20:55

Lidingötjejen Janina Lindgren tävlar i morgon fredag klockan 20.00 i TV4 om en plats i ett av lagen i The Voice Sverige. Då är det dags för tävlingens sista kvalificeringsomgång. De tävlande kämpar om en plats i de fyra lag som leds av coacherna Magnus Uggla, Carola Häggkvist, Petter Askergren och Ola Salo.

Janina Lindgren, som är 27 år, har scenvana sedan tidigare och gav 2006 ut skivan “Janina” med egna låtar.
– Jag har sjungit praktiskt taget hela livet och gick på musikgymnasium. Men visst är det nervöst att vara med i tävlingen.

– Vilken låt jag ska sjunga får ni se i programmet. Vi fick en lista på hundra låtar, och utifrån den fick vi välja tio som vi kunde tänka oss att framföra. Av de tio valde produktionen ut en. Jag tycker mycket om låten och originalartisten har betytt mycket för mig under min uppväxt, säger Janina Lindgren.

De som försöker komma med i lagen får sjunga för de fyra coacherna, som inte ser dem utan enbart bedömer deras röst. Först efter avslutad sång får lagledarna och de tävlande ögonkontakt när coachernas roterande stolarna vänds mot de tävlande.

Varje lag består till en början av tolv medlemmar. Sedan ska de blivande stjärnorna få så goda råd så att de går vidare i tävlingen. En efter en sållas sedan de tävlande ut och finalen utkämpas mellan fyra finalister, en från varje lag. Och då är det tittarna som avgör vem som vinner och blir “Sveriges bästa röst”.

Programledare är Carina Berg.

Dela Lidingötjejen Janina tävlar i The Voice Sverige

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google