Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lokal kulturfestival

tisdag 24 mars 2015 17:27

De senaste tre åren har Lidingö anordnat en lokal melodifestival för personer med funktionsnedsättning, där segraren sedan fått vara med i den stora finalen i Väsby Musikfestival. Nu har Lidingö valt att ordna en egen version med ett bredare utbud. Det blir sång, teater och konstutställning på Elverket fredag den 27 mars klockan 17.00. Festivalen är döpt till "Scenen är din" och det är fri entré.

Några av de deltagande artisterna i "Scenen är din", på fredag på Elverket. Foto: Ulf PeterssonNågra av de deltagande artisterna i "Scenen är din", på fredag på Elverket. Foto: Ulf Petersson

Arrangemanget vill bidra till att personer med funktionsnedsättning får möjlighet att uttrycka sig i olika kulturella former. Ett 60-tal medverkande i alla åldrar kommer att uppträda. "Scenen är din" saknar tävlingsmoment. Istället är det deltagarnas kreativitet som formar kvällen.

– Nu gör vi vår egen modell där vi kan bredda innehållet samtidigt som vi slipper utslagningsmomentet. Förhoppningen är att arrangemanget blir något som kan leva vidare och utvecklas ytterligare, säger Lidingö stads projektledare Anna Carin Löfstedt.

– Vi arbetar för att "Scenen är din" blir ett begrepp som kommer finnas med i stadens kultursatsningar framöver, på samma sätt som Kulturnatten, Konsthelgen och liknande, säger Lidingö stads kulturutvecklare Kalle Kahnlund.

Arrangemanget är ett samarbete mellan tre av stadens förvaltningar: kultur- och fritidsförvaltningen, utbildningsförvaltningen plus omsorgs- och socialförvaltningen.

Anm.
Väsby Melodifestival, ”Funkismello” avgörs i år den 13 april på Cirkus i Stockholm.

Dela Lokal kulturfestival

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google