Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Lotta Frost vill väva sina konstverk på tvären

lördag 8 oktober 2016 12:34

TRÅDEN BLIR VÄVEN. Idag öppnas en intressant utställning i Lidingö stadshus. Det är textil- och bildkonstnären Lotta Frost som visar tankeväckande bilder, men som betraktaren inte kan skynda förbi utan måste ta till sig och sjunka in i. Utställningens namn är "Tecknad väv och broderad teckning" och pågår i entréhallen till och med den 4 november. Vernissage idag mellan klockan 12 och 15.

Lotta Frost ställer ut i Lidingö stadshus till och med den 4 november.Lotta Frost ställer ut i Lidingö stadshus till och med den 4 november.

Kan man ändra på uråldriga, invanda tankebilder? Kan man skapa nya? Det är utgångspunkten för Lotta Frosts skapande. Med utgångspunkt från den uråldriga upprättstående vävstolen, där varpen går uppifrån och ner och som några tolkar som en manlig symbol, till det vågräta inslaget, själva väven, som kan vara den kvinnliga symbolen genom att trådar träs genom varpen, försöker Lotta Frost skapa andra tankebilder, med vävar som inte är hierarkiska.

Genom nästan alla hennes verk går tråden, den obrutna linjen. Att vi idag nästan alla har bredband och finns på nätet visar bara att vi tråcklat oss fram under årtusendena genom att just väva samman orden.

"Metaväv" gjord i lintråd. Ordet väv kan läsas uppifrån och nerifrån och horisontellt."Metaväv" gjord i lintråd. Ordet väv kan läsas uppifrån och nerifrån och horisontellt. "Generationsväv", mormormormormormor....."Generationsväv", mormormormormormor..... Detalj.Detalj. "Skimrande lövverk", linoleumsnitt, akrylfärg, lintråd"Skimrande lövverk", linoleumsnitt, akrylfärg, lintråd "Lapp på lapp", marmorerade papper, lintråd"Lapp på lapp", marmorerade papper, lintråd Tomma intet", papp och lintrådTomma intet", papp och lintråd Detalj. Underlaget är ett mycket tjockt papper ur vilket varje form huggits ut. Sedan har lintråd dragits genom det tomma utrymmet, bit för bit. Mönstret är en genomgående väv.Detalj. Underlaget är ett mycket tjockt papper ur vilket varje form huggits ut. Sedan har lintråd dragits genom det tomma utrymmet, bit för bit. Mönstret är en genomgående väv.

Dela Lotta Frost vill väva sina konstverk på tvären

Kommentarer

Donald Sumpter 2016-10-09 21:12

Super.
Hon borde ta upp kontakten med en skotsk konstnär som jag känna. Hur kan vi komma i kontakt?
Första trycket / foto är fantastiskt.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google