Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Månadens boktips: "Sophie" av Mikaela Strömberg

onsdag 20 april 2016 00:01

FANTASTISKT SPRÅK. Nu börjar Lidingösidan publicera boktips som kommer från Stadsbibliotekets kunniga personal. Tanken är att lägga ut ett tips i månaden. Den som vill ha fler tips, och oftare, kan enkelt få det genom att fråga på biblioteket vid nästa besök. Här följer tipset från Linnea Andrée:

Omslaget till Sophie, av Mikaela Strömberg. Romanen utgiven 2015 på förlaget Schildt & Söderström.Omslaget till Sophie, av Mikaela Strömberg. Romanen utgiven 2015 på förlaget Schildt & Söderström.

Sophie av Mikaela Strömberg
En snabb historisk roman för dig som tycker historia är mossigt och långsamt. Sophie föds i S:t Petersburg 1828, umgås vid hovet, har en affär med tsaren och gifts bort med en holländsk äventyrare. Efter en flytt till den finländska landsbygden rämnar snart äktenskap och tillgångar. Till slut återstår bara en, tämligen okonventionell, lösning.

Förutom det gripande livsödet är den här bokens största behållning det fantastiska språket. Berättelsen forsar fram och drar med sig läsaren omedelbart. Det är både hemskt och dråpligt och man läser den lätt på några intensiva timmar.

Länk till bibliotekets katalog.

Månadens tipsare: Linnea Andrée

Dela Månadens boktips: "Sophie" av Mikaela Strömberg

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google