Väder Lidingö

Lidingö torsdag 6 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Månadens boktips: Tälj!

onsdag 22 juni 2016 08:22

KNIV OCH POTATISSKALARE. Ungefär en gång i månaden får Lidingösidans läsare ett boktips från personalen på Lidingö stadsbibliotek. Denna månads tips är boken "Tälj!", skriven av Hannes Dahlrot och Henrik Francke och utgiven på Natur & Kultur.

"Tälj!" är skriven av Hannes Dahlrot och Henrik Francke. Foto: Biblioteket"Tälj!" är skriven av Hannes Dahlrot och Henrik Francke. Foto: Biblioteket

Två saker behövs för att tälja: en kniv och en bit trä, eller ämne som det heter på fackspråk. För de små rekommenderar författarna potatisskalare och en barkbit. Tälj något du behöver – eller bara "okynnestälj". Ta en gren eller en träbit och se vart fantasin leder dig.

Boken ger massor av handgripliga tips och många uppslag. Vad sägs om kåsa och espressokopp, ätpinnar och bartenderkit, maracas, fiskfigur…

Tälj! är bra för både den absoluta nybörjaren och den som vill skaffa sig djupare kunskaper. Boken känns fräsch tack vare sina moderna och annorlunda projektförslag. Vill man komplettera finns till exempel "Tälj: från rönnpipa till stol" av Anders Lindberg och "Tälj för kök och trädgård" av Jögge Sundqvist.

Text: Jonas Hållstrand Martinsson

Dela Månadens boktips: Tälj!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google