Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Musik och sång i Brevik för rent vatten

tisdag 18 april 2017 00:01

VÄLGÖRENHETSKONSERT. I morgon klockan 19.00 är det stor musikkväll i Breviks kyrka, till förmån för "Solvatten". Det är en soldriven vattenrenare som tagits fram för hushåll i utvecklingsländer. Lidingöbon Gunilla Backman och körer samt elever från Lidingö musikskola sjunger och allt sker i samarbete med Lions Lidingö. Det är andra året som Lions arrangerar "solvattenkonserten". Alla intäkter i form av biljettintäkter går direkt till inköp av solvattenrenare. Förra årets insamlingskonsert, som helt fyllde Breviks kyrka, resulterade i att 36 anläggningar kunde köpas in och skänkas till mottagare i Kenya. Biljetterna kostar 200 kronor och säljs i "Life-butiken" i Lidingö centrum.

Sångartisten Gunilla Backman sjunger Abba-melodier och Ted Gärdestad-låtar i Breviks kyrka tillsammans med körer och Lidingö musikskolas elever. Bilden togs vid Kulturveckan i november 2016 när Gunilla Backman sjöng bl.a. Abba-låtar.Sångartisten Gunilla Backman sjunger Abba-melodier och Ted Gärdestad-låtar i Breviks kyrka tillsammans med körer och Lidingö musikskolas elever. Bilden togs vid Kulturveckan i november 2016 när Gunilla Backman sjöng bl.a. Abba-låtar. Foto: SOLVATTENFoto: SOLVATTEN Solvatten är öppningsbar med gångjärn längs långsidan och består av två fem liters kammare. Kamrarna fylls med vatten   genom varsin påfyllningspip som har ett relativt grovt partikelfilter av tyg. Foto: SOLVATTENSolvatten är öppningsbar med gångjärn längs långsidan och består av två fem liters kammare. Kamrarna fylls med vatten genom varsin påfyllningspip som har ett relativt grovt partikelfilter av tyg. Foto: SOLVATTEN

Det finns många hjälpprojekt i världen att stödja men Lions Club Lidingö har valt att stödja SOLVATTEN. Renaren hjälper människor i byar att få rent vatten för en rad olika hushålls- och hygienändamål.

SOLVATTEN fylls med vatten genom öppningen där ett filter är placerat. Filtret kan bytas mot valfritt tygstycke om det förloras eller går sönder. När renaren placeras med den transparenta skivan mot solen hettas vattnet upp och vattnets exponeras för solens UV A och UV B ljus. Värmen försvagar farliga mikroorganismer som samtidigt oskadliggörs av UV-ljuset. Processen tar mellan två och sex timmar för 10 liter. Reningsprocessen kan upprepas fyra gånger dagligen vilket ger 40 liter rent, varmt 75-gradigt vatten. En SOLVATTEN-renare kan användas under sju till tio års tid utan byte av reservdelar. Behållaren är tillverkad av tåliga plastmaterial och kräver varken elektricitet, batterier, kemikalier eller reservdelar. Vattnet som renas med SOLVATTEN uppfyller Världshälsoorganisationens riktlinjer för rent dricksvatten.

Länk till info om tider, mm.

Dela Musik och sång i Brevik för rent vatten

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google