Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Musikhjälpen på Elverket

söndag 22 november 2015 22:29

För fjärde året i rad deltog igår ungdomar från Lidingös sju fritidsgårdar i insamlingseventet "Musikhjälpen". Ett trettiotal ungdomar i åldern 13 till 19 år arrangerade en gala på Elverket. Årets tema är "Ingen ska behöva fly undan klimatet". Under sammanlagt åtta timmar bjöds på megaloppis, caféförsäljning, liveuppträdanden och pajkastning. Samtidigt samlades pengar in till Radiohjälpen. Under veckan 13-19 december blir det sedan en sex dygn lång direktsändning i P3 och i SVT/SVT Play från Linköping, som utsetts till årets värdstad. Då uppträder artister från hela landet i insamlingens "musikbur" samtidigt som bidragen från olika kommuner redovisas.

Mattias Skantze var Musikhjälpens första liveartist igår på Elverket, där det också hölls loppis.Mattias Skantze var Musikhjälpens första liveartist igår på Elverket, där det också hölls loppis.

Förra året hade lidingöungdomarna en egen version av Musikhjälpens bur på stadshusets trappa, där de i en studio sände uppträdande och intervjuer med artister som Det vet du och Vera Sky. Även då ordnades en loppmarknad. Initiativet drog in över 30 000 kronor och blev utnämnt till Årets ungdomsinitiativlänk av P3 Star. Som tack bjöd P3 Star Lidingö på olika artister i samband med "181-festivalen" som hölls i Högsätra i juni, se länk.

Dela Musikhjälpen på Elverket

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google