Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Nick Nova: Nya låten skrevs på Lidingö

söndag 14 januari 2018 21:49

"CHUNK OF ME". När lidingöbon Nick Nova år 2013 åkte till USA för att studera musik och skådespeleri på Santa Barbara City College i Kalifornien sa hans lärare ”Nick du har en sån fantastisk röst. Men du måste sluta skrika och börja sjunga istället”. Nick fastnade för rnb, pop, soul och jazz och började skriva låtar för att försöka hitta sitt eget sound. Nu har han släppt den nya singel ”Chunk of Me” som redan lyckats komma med på två listor på Spotify, "On Point" och "New Music Friday Denmark".

Nick Nova (Niclas Sjölander). Foto: Line Kamilla AanesNick Nova (Niclas Sjölander). Foto: Line Kamilla Aanes

Niclas Sjölander, som Nick Nova heter, föddes 1994 och växte upp på Lidingö. Först på Kyrkvägen och sedan Grankottevägen i Rudboda. Han gick i Klockargårdens skola och sedan i Källängen. Sammanlagt 20 av sina 23 år har han bott på Lidingö och förhoppningen är att musiken framöver ska ge honom ekonomisk möjlighet att köpa en lägenhet på ön.

- Jag bodde på Lidingö tills jag var 19, och sedan åkte jag till USA för att studerade under ett år. Det var då min lärare "upptäckte" min röst och fick mig att börja sjunga och skriva låtar.

- En dag i början av 2015 satt jag på en buss och märkte att jag glömt mina hörlurar. Så jag började rappa lite för mig själv och råkade få fram ”Nick’s gonna be a Nova”, och kände direkt att Nick Nova var helt rätt, säger Niclas Sjölander. Det var lätt att säga och det kändes som något man kunde lägga på minnet. Min debutsingel “Roll Back” släpptes samma år och lite senare kom också singeln “Colors” som fick mycket positiv feedback från dem som följer mig.

- Både "Roll Back" och "Colors" skrevs, producerades och spelades in på Lidingö hos min barndomsvän Jacob Westberg, tillsammans med Emil E Schmidt. Den nya singeln "Chunk of Me", som kom för några dagar sedan, skrevs även den tillsammans med Jacob Westberg plus Wille Enblad och Albin Clern. Under 2018 kommer jag släppa fler singlar, det är i alla fall planerna.

- Så här kom låten "Chunk of Me" till, berättar Nick. När jag och Jacob satte oss ner hemma hos honom bad han mig blunda och beskriva allt jag såg framför mig. I ena sekunden såg jag regn, ett paraply, en blå eller grön jacka och två ledsna människor. Sedan i nästa sekund, såg jag sol, glädje och lycka. Dessa två bilder skiftade hela tiden och detta blev till verserna i ”Chunk of Me”. Någon dag senare tog Jacob fram gitarren, och den första melodi jag började nynna på blev själva hooken, den satte sig direkt. Låten handlar i grund och botten om att saker går fram och tillbaka i livet och att det inte är värt att ge upp något som är bra.

Nu vill Nick satsa på att utvecklas och ta sitt artisteri till nästa nivå genom att låta den egna musiken förmedla kärlek, glädje och motivation. Och han vill gärna spela på Lidingö. Redan den 17 januari spelar han på Torsgatan 10 i Stockholm på Hilma Bar & Tattoo Studio.

Dela Nick Nova: Nya låten skrevs på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google