Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Nu är det dags att starta Lidingö Beer Club"

onsdag 20 september 2017 16:31

- MIN TANKE ÄR att skapa en möjlighet för personer, som är intresserade av öl, att gemensamt med andra kunna fördjupa kunskaperna. Och samtidigt som kunskaperna ökar så njuter vi av några öl tillsammans. Det är med andra ord dags att starta en ölklubb, öppen för alla. Man behöver inte kunna något om öltillverkning för att vara med. Det räcker med en önskan att vilja lära sig mer. Det säger Ivan Keane, som bor på Lidingö sedan många år, men som är född i Dublin.

Ivan Keane vill starta Lidingö Beer Club för att öka kunskapen om öl och öltillverkning.Ivan Keane vill starta Lidingö Beer Club för att öka kunskapen om öl och öltillverkning.

Målet med ölklubben är alltså att öka kunskapen och utveckla en uppskattning för öl här på Lidingö. Ivan vänder sig både till ölintresserade men även till de som är nya och vill lära sig.

Tanken är att medlemmarna träffas en gång i månaden på en bar eller restaurang på Lidingö. De olika teman som Ivan just nu har i tankarna är:

* Ölprovning – man provar olika sorters öl och jämför öl som kommer från stora kommersiella bryggerier, småbryggerier liksom hembryggda versioner. Provningarna inkluderar även öl som Systembolaget släpper i små partier eller genom privat order. Deltagarna fyller i bedömningsformulär och diskuterar färg, lukt och smak.

* Kombinationen med öl och mat – vilka sorters öl passar till t.ex. ostar och choklad. Vilken sorts mat passar till vilken sorts öl så att upplevelsen blir så bra som möjligt.

* Bjuda in professionella bryggare som framställer hantverksöl och som presenterar och beskriver sina egna ölsorter.

* Ölens ingredienser - en fördjupning av kunskaperna om olika sorters malt, humle och jäst. Hur kan olika vattenprofiler addera smak till de olika ölsorterna.

* Hembryggning, demonstration – visar olika sorters utrustning behövs för den som vill brygga själv.

* Besök på olika mikrobryggerier.

Den som är intresserad kan kontakta Ivan Keane på 0705-72 34 56 eller maila på ivan@keanebrewing.com

Öl från microbyggerier. Foto: Ivan KeaneÖl från microbyggerier. Foto: Ivan Keane

Dela "Nu är det dags att starta Lidingö Beer Club"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google