Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Nu startar Kulturveckan

måndag 12 oktober 2015 00:01

Från idag har alla möjlighet att uppleva den bredd som kulturen på Lidingö har. Det börjar med en "smygstart" på måndagen till ett slutligt crescendo när kulturnatten avslutas med att lördagskvällen övergår i söndag. Då har drygt hundra olika kulturevenemang genomförts.

Kulturnatten den 17 oktober avslutas med dans till Jan Allans oktett och Lovisa Lindkvists sång. Arkivbild från 2013 års kulturnatt.Kulturnatten den 17 oktober avslutas med dans till Jan Allans oktett och Lovisa Lindkvists sång. Arkivbild från 2013 års kulturnatt.

I Ansgarskyrkan, biblioteket, stadshuset, Sagateatern, Elverket äger många evenemang rum, på Södra Kungsvägen ligger Gullvillan där nästan en explosion av artistuppträdanden äger rum under själva Kulturnatten den 17 oktober.

Hela veckan kan man lyssna på olika slags musik, teater, föredrag, konstutställningar, författarträffar och just under Kulturnatten en tretimmars simtur (för den som orkar) i Gångsätrabadet till klassisk musik medan kvällsmörkret pressar sig på. Det blir en kulturfest för alla, stora och små, och nästan allt är gratis.

Kulturveckan har arbetats fram och ställts samman av Anneli Mannberg, på stadens kultur- och fritidsförvaltning, som varit projektledare. Stadens kulturchef John Svensson och kulturutvecklaren Kalle Kahnlund har också dragit ett stort lass vid planeringen. Tillsammans har de också gjort i ordning ett komplett program på 28 sidor, som man kan få i stadshuset men också läsa på webben.

Man kan också gå in på "Evenemang" på Lidingösidan. Där finns nästan alla veckans arrangemang med. En del finns som egna programpunkter, andra finns med under "Kulturveckan" och "Kulturnatten". Finalen blir som under tidigare kulturnätter - midnattsdans i stadshuset till Jan Allans oktett.

Johan Stengårds Jazz Big Band spelade i stadshuset i måndags, den 12 oktober.Johan Stengårds Jazz Big Band spelade i stadshuset i måndags, den 12 oktober.

Dela Nu startar Kulturveckan

Kommentarer

Anders Bergstedt 2015-10-14 09:35

Kulturveckan i Lidingö startade med en riktig höjdare:JOHAN STENGÅRD JAZZ BIG BAND !

Nostalgin flödade hos oss 40-talister då de måndag 12 oktober spelade gladjazz i Lidingö stadshus så att taket nästan lyfte ! Vi satt i drygt två timmar och drömde oss tillbaka till lyckliga 60-70-80-talet med de fantastiska orkestrar i USA som lyfte jazzen till dessa höjder.Långt borta var alla hemskheter som vi matas med varje dag !

Om du googlar på Johan Stengård Big Band kommer bl.a. foto på bandmedlemmarna från en liknande konsert i Märsta upp. Johan har lyckats samla några av våra absolut mest kompetenta musiker på måndagkvällarna då de inte har andra engagemang.

TUSEN TACK FÖR DENNA UNDERBARA KVÄLL och för att det kommer mera godbitar !

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google