Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Onita Wass, Millesgården: Nu ska jag jobba 125 procent

onsdag 8 maj 2013 22:33

Onita Wass, fotograferad i Konsthallen på Millesgården. Arkivbild

Onita Wass, fotograferad i Konsthallen på Millesgården. Arkivbild

Millesgårdens chef, Onita Wass, har kallats in som tillfällig intendent på Thielska galleriet i Stockholm. Den nuvarande tillförordnade intendenten Andreas Brändström lämnar sin post i juni, när hans förordnande går ut. Onita Wass började sin tjänst redan idag.

– Jag ska jobba som tillfällig intendent under tiden man försöker hitta en ersättare till Andreas Brändström. Man räknar med att det tar fram till september innan ersättaren hittats. På Thielska ska jag arbeta 25 procent och på Millesgården fortsätter jag att jobba 100 procent. Så det blir att arbeta vissa helger och kanske några semesterdagar, säger Onita Wass till Lidingösidan.

Bakgrunden till det snabba inhoppet är denna:
Under de senaste åren har det varit turbolent kring Thielska galleriet på Djurgården i Stockholm. I augusti förra året utsågs Andreas Brändström till tillförordnad intendent. Han efterträdde Elisabeth Alsheimer Evenstedt som lämnade posten efter bara sex månader. Hon i sin tur ersatte Nina Öhman som gick i pension 2011 men då inte ville lämna tjänstebostaden på Thielska. Nina Öhmans make, Ulf Linde, var intendent före henne. När kulturdepartementet i januari utsåg Peter Egardt, landshövding i Uppsala län, till ny styrelseordförande såg många det som ett tecken på att även Andreas Brändström var på väg bort.

Dela Onita Wass, Millesgården: Nu ska jag jobba 125 procent

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google