Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

På håret

tisdag 20 oktober 2015 11:04

Inger Grimlund fortsätter att beskriva sin väg inför sin kommande operationen. Genom att chansa, eller i alla fall genom att inte använda ett förstoringsglas för att läsa instruktionerna på en burk med "väldoftande salva", får hon snart skaffa klippkort hos någon av öns frisörer.

Nu var det dags för läkarbesök – igen. I dag skulle jag få reda på vad blodproven sagt i ärendet ”operation höft”.
Efter att ha studerat alla instruktioner om hygien inför operationen på S:t Göran har jag förstått att renlighet är en dygd, innan man kliver upp på operationsbordet måste man tvätta sig ren från bakterier med specialtvål ett par gånger – minst. Min väninna, som skulle operera armen efter ett fall på gatan, hon berättade livfullt om den här rengöringsprocessen som pågick ett par dagar på sjukhuset, då hennes operation blev uppskjuten på grund av läkarbrist.

Det är lika bra att börja i tid, tänkte jag klokt och steg in i duschen en tidig måndagsmorgon. Kvällen före hade jag varit på jaktmiddag med ett femtiotal gäster här på Hiertagården och då vet man ju aldrig vilka bacilusker som svävar runt i matsalen.

Alltså – tvål och såpa och lite schampo i håret och så en härligt tempererad vattenkaskad över det hela. Det finns inget skönare än en dusch över ryggen. Ett av mina häftigaste minnen från min bilolycka för fyrtio år sedan var just en dusch. Jag hade legat i skallsträck fler månader, inkapslad i gips från nacke till höft.

Den dagen de tog motorsågen och öppnade gipset glömmer jag aldrig. Hela kroppen var full med smulor av gipset, jag kunde nästan inte stå på benen så jag fick sitta på en stol i duschen. Men vilken känsla! Så underbart skönt när det ljumna vattnet väckte mig till liv.

Ja, lite av den upplevelsen kommer alltid tillbaka när jag duschar i dag. Efter att ha tvättat håret med ett blått schampo som ska förhöja glansen på mitt vita hår tog jag tag i flaskan med duscholja och tvättade mig ren och fin.

Ut ur duschen och dags att torka hår och kropp med ren frotté. Så vill ben och armar ha lite kräm så huden ska må bra.

Jag letar i min låda med krämer och hittar en burk med en väldoftande salva – kanske den kan passa? Försöker läsa bruksanvisningen men de pyttesmå bokstäverna är omöjliga att tyda. Det känns skönt, benen får sitt, tårna och knäna drar in salvan med välbehag och jag känner mg nu ren och fin i hela kroppen.

Lite nyfiken på den undergörande salvan är jag trots allt. Hittar mitt förstoringsglas i badrumsskåpet och läser på burken ”Omedelbar vård och återuppbyggnad som både syns och känns tack vare ”Repair System”. Otroligt snabb intensivkur som återuppbygger håret på endast 60 sekunder. Applicering: fördela jämnt i schamponerat hår och låt verka i 60 sekunder. Skölj noga – endast hos frisören.

– Hoppsan! Vad gör jag nu – det har gått minst fem minuter sedan jag tog tag i burken och lät den väldoftande salvan flyta ut över mina ben. Kanske får jag tillbaka den saknade hårväxten, för faktum är, att lite hår här och där är något man saknar i min ålder.

Text: Inger Grimlund

Dela På håret

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google