Väder Lidingö

Lidingö onsdag 28 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Paramount Big Bands svängiga musik höjer humöret

måndag 16 januari 2012 00:01

Paramount Big Bands svängiga musik höjer humöret

På lördag den 21 januari har alla vänner av storbandsjazz möjlighet att höra Paramount Big Band spela i Breviks kyrka. Och bara tio dagar senare spelar bandet när Lidingö Jazzklubb startar vårsäsongen.

Varje vecka under skolterminerna träffas medlemmarna i Paramount Big Band i Källängens skolas matsal för att repetera. Många av numren bandet spelar ingår i den standardrepertoar som ett sextonmannaband har, men ibland kryddas programmet med nya inslag. Repetitionernas nötande ger resultat och även bandets två sångsolister får då testa sina “instrument”.

Bandet bildades för 22 år sedan av Elon Wahlgren tillsammans med några andra musiker.
– Nu är det bara jag kvar av de ursprungliga, säger Elon, som gick i pension samma år som bandet bildades. Men flera av medlemmarna har varit med i nästan 20 år. Det sker också en långsam föryngring och tre av musikerna är kvinnor.

Elon är alltså mer än en 80+-are och leder fortfarande bandet. Han är faktiskt den ende i hela orkestern som bor på Lidingö, men just det är avgörande för var repetionslokalen ska ligga. De övriga bor både söder och norr om Stockholm, men kommer stadigt hit varje vecka.

Förutom de två kommande spelningarna i Breviks kyrka och på jazzklubben dröjer det till Lidingöloppet innan man kan höra bandet igen, på Lidingö. Då kommer de att spela på Lidingövallen för att pigga upp alla slutkörda löpare. För några år sedan satt de och spelade i Ropsten när löparna kom med tunnelbanan för att byta till de speciella “löparbussarna” som gick till Grönsta, men nu blir det istället musik “efter arbetet”.

Besättningen i denna typ av storband är alltid densamma eftersom arrangemangen är skrivna för just fyra trumpeter, fyra tromboner, fem saxofoner, piano, gitarr och trummor och sångsolister.

Så – 21 januari klockan 16.00 i Breviks kyrka och 2 februari klockan 19.30 på Lidingö Jazzklubb spelas det Count Basie, Glenn Miller, Frank Sinatra och Duke Ellington-musik. Vokalisterna är Nina Rydberg och Alberto Tubertini. Gå dit, lyssna och bli glad! Se mer på Lidingösidans Evenemangskalender.

Sexton musiker under repetitionen den 12 januari på scenen i Källängens skolas matsal.

Sexton musiker under repetitionen den 12 januari på scenen i Källängens skolas matsal.

Elon Wahlgren, bandets grundare och en av de fyra trumpetarna.

Elon Wahlgren, bandets grundare och en av de fyra trumpetarna.

Nina Rydberg började sjunga med bandet i  höstas.

Nina Rydberg började sjunga med bandet i höstas.

Paramount Big Bands svängiga musik höjer humöretParamount Big Bands svängiga musik höjer humöretParamount Big Bands svängiga musik höjer humöretAlberto Tubertini har alltid drömt om att sjunga i ett storband. Nu har han varit med i Paramount Big Band i sex år.

Alberto Tubertini har alltid drömt om att sjunga i ett storband. Nu har han varit med i Paramount Big Band i sex år.

Paramount Big Bands svängiga musik höjer humöret

Dela Paramount Big Bands svängiga musik höjer humöret

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google